Hlavní obsah

Střelec Sychra ovládl skeet na Světovém poháru v Granadě

Český brokový střelec Jan Sychra vyhrál na závodě Světového poháru v Granadě disciplínu skeet. Ve finálovém duelu o zlato na 16 ran udělali s Norem Jensenem po dvou chybách, takže musel rozhodnout k. o. rozstřel. Ve čtvrté sérii soupeř minul.

Foto: Karel Felt, Právo

Skeetař Jan Sychra

Článek

V kvalifikaci dosáhl Sychra 123 bodů, v semifinále pak ze šestnácti ran chybil jen jednou. Daniel Herberger skončil v kvalifikaci se 121 body sedmnáctý, Aleš Hutař se 120 body na pětadvacáté příčce ze 101 závodníků.

„Se změnou pravidel a hlavně systému, kdy se v semifinále střílí o účast v duelech o zlato a bronz, jsem se nějaký čas vyrovnával. Střílejí se nejtěžší dvojstřely na stanovištích tři až pět. Moc mi to nešlo, ale byl jsem trpělivý a v Granadě ta trpělivá práce přinesla svoje ovoce. Střelnice tu je hodně těžká. Příští rok tady bude mistrovství světa, na němž už se bude bojovat o účastnická místa v olympijském Riu, o to cennější je tento úspěch," říkal Sychra.

Čtyřiačtyřicetiletý Sychra zvítězil ve Světovém poháru po dvou letech, naposledy se mu to povedlo v chilském Concepciónu; tehdy absolutním nástřelem 150 bodů vyrovnal světový rekord. Z triumfu v elitním seriálu se radoval popáté v kariéře.

SP ve sportovní střelbě v Granadě (Španělsko):
Muži - skeet, finále:
Sychra (ČR) - Jensen (Nor.) 14:14, v rozstřelu 4:3,
o 3. místo:
Al Rašídí (Kuv.) - Hansen (Dán.) 14:13,
v kvalifikaci 17. Herberger, 25. Hutař (oba ČR).

Reklama

Související témata: