Hlavní obsah

Tyson se vrací k boxu jako promotér

Legendární Mike Tyson se vrací k boxu jako promotér. Bývalý mistr světa v těžké váze založil společnost Iron Mike Productions navazující na jeho přezdívku Železný Mike a údajně už má pod smlouvou 16 boxerů včetně šampióna v super pérové váze Argenise Méndeze z Dominikánské republiky.

Foto: archiv Reye Karpfa

Mike Tyson (vlevo).

Článek

"Je úžasné být zase součástí boxerského světa. Vracím se, protože nechci, aby ti mladí kluci jednoho dne skončili jako já kdysi," prohlásil sedmačtyřicetiletý Američan, který má za sebou pobyt ve vězení za znásilnění. Poté, co utratil obrovské množství peněž, zbankrotoval.

Tyson se stal ve 20 letech nejmladším šampiónem těžké váhy, byl najednou držitelem titulů organizací WBA, WBC i IBF. Z 58 zápasů v profiringu vyhrál rovných padesát, z toho 44 k.o. Kariéru ukončil před osmi lety, pak hrál v seriálu a měl vlastní show na Broadwayi. V létě 2011 byl zvolen do mezinárodní Síně slávy.

Se svou firmou by měl uspořádat poprvé boxerský večer 23. srpna ve Veroně ve státu New York. Vrcholem bude Méndezova obhajoba titulu.

Reklama