Hlavní obsah

Baseballista Rodriguez se odvolal proti trestu za doping

Chicago

Baseballista Alex Rodriguez se podle očekávání odvolal proti trestu na 211 zápasů. Ten dostal od MLB za spojení s floridskou laboratoří Biogenesis of America, která údajně dodávala sportovcům zakázané látky. Osmatřicetiletý Rodriguez by v případě potvrzení trestu nesměl hrát až do konce příští sezóny a mohl by na platu přijít o 36 miliónů dolarů.

Foto: John Gress, Reuters

Baseballista Alex Rodriguez.

Článek

"Nemám, co bych řekl," komentoval své odvolání Rodriguez. Hráč New Yorku Yankees se na hřiště vrátil po operaci kyčle v pondělí a nyní může hrát až do vyřešení odvolání. Podle amerických médií arbitráž rozhodne o jeho případu nejdřív v listopadu nebo v prosinci, tedy po skončení letošního ročníku soutěže.

Před čtyřmi lety Rodriguez přiznal, že v letech 2001 až 2003 v barvách Texasu užíval zakázané látky, ale od té doby prý už nedopoval. V Yankees podepsal v roce 2007 desetiletý kontrakt na 275 miliónů dolarů.

Vedle něj bylo v této kauze potrestáno dalších dvanáct baseballistů. Všichni ještě před oznámením verdiktu akceptovali distanc na 50 zápasů, což v MLB znamená zhruba osm týdnů, a budou moci případně zasáhnout do play off.

Vedení soutěže odůvodnilo nejpřísnější trest pro Rodrigueze tím, že užíval a vlastnil zakázané podpůrné látky včetně testosteronu a lidského hormonu mnoho let, snažil se své prohřešky zakrývat a mařil vyšetřování.

Reklama