Hlavní obsah

Zraněný Vitalij Kličko může přijít o mistrovský pás WBC

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko kvůli zranění neabsolvuje v tomto roce žádný duel a může přijít o mistrovský pás organizace WBC. Dvaačtyřicetiletý šampión těžké váhy nestihne v předepsaném termínu nastoupit k povinné obhajobě titulu, při níž má být jeho soupeřem kanadský vyzyvatel Bermane Stiverne.

Vitalij Kličko knokautuje Kubánce Solíse

Článek

Kličko o svých potížích s pravou rukou osobně informoval v Mexiku šéfa WBC Josého Sulaimána. Ten oznámil, že představitelé profesionální organizace budou o dalších krocích v nejbližší době jednat. Stiverne jako právoplatný vyzyvatel je netrpělivý a vyjádřil pohoršení.

"Jak je možné něco takového tolerovat. Mnoho šampiónů už bylo zbaveno titulu kvůli nečinnosti nebo zranění. V čem je to jiné v těžké váze? Se všemi boxery by se mělo jednat stejně," uvedl v kanadských médiích.

Vitalij Kličko naposledy boxoval vloni v září, kdy obhájil v Moskvě titul proti Manuelu Charrovi z Německa. Čekalo se, že po 45. vítězství ve 47 zápasech ukončí kariéru, ale neučinil tak ani nyní, protože se prý stále cítí fit. Zároveň se připravuje na politickou kariéru a v roce 2015 se chystá ucházet o prezidentský post. Jeho přáním je, aby se šampionem WBC po něm stal mladší bratr Vladimir, nynější držitel mistrovských pásů organizací WBO, IBF a WBA.

Reklama