Hlavní obsah

Strachová má při kandidatuře do komise MOV osm konkurentů

Lausanne

Česká slalomářka Šárka Strachová bude mít při kandidatuře na jedno ze dvou uvolněných míst v komisi sportovců Mezinárodního olympijského výboru (MOV) osm konkurentů včetně čtyř dalších alpských lyžařů. Hlasovat o nových členech budou sportovci během zimní olympiády v Soči.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Slalomářka Šárka Strachová

Článek

Na uvolněná místa po finském hokejistovi Saku Koivuovi a kanadské běžkyni na lyžích Rebece Scottové, kterým končí osmiletý mandát, je devět kandidátů. Z lyžařů má zájem také švýcarský mistr světa v superobřím slalomu Didier Cuche, Bulhar rakouského původu Kilian Albrecht, Chorvatka Ana Jelušičová a Tanja Poutiainenová z Finska.

O místo v komisi se uchází i trojnásobná olympijská vítězka v dresu kanadské hokejové reprezentace Hayley Wickenheiserová, biatlonisté Ole Einar Björndalen z Norska a Darja Domračevová z Běloruska a italský běžec na lyžích Pietro Piller-Cotter.

Strachová podala přihlášku pod svým jménem za svobodna ještě jako Záhrobská. Aby uspěla v hlasování sportovců, kteří budou v Soči příští rok v únoru startovat, plánuje hlavně vylepšit angličtinu a natočit propagační video.

Reklama