Hlavní obsah

Tajfun komplikuje moderním pětibojařům MS na Tchaj-wanu

Silný vítr a déšť komplikují moderním pětibojařům mistrovství světa, které ve středu začalo na Tchaj-wanu. Kvůli tajfunu pořadatelé poprvé v historii rozhodli o změně pořadí disciplín a kvalifikaci obou kategorií rozdělili do dvou dnů. Část soutěže už za sebou mají ženy a nejlépe si vedla Natálie Dianová. Po šermu a plavání je ve skupině B na sedmém místě se ziskem 2004 bodů.

Foto: CO

Moderní pětibojař Ondřej Polívka by měl zasáhnout do bojů už dnes.

Článek

Lenka Bilková figuruje v polovině kvalifikace ve stejné skupině na posledním 18. postupovém místě (1916 bodů) do pátečního finále, Barbora Kodedová v "áčku" je třicátá (1752). Muži včetně tří Čechů Ondřeje Polívky, mistra světa z roku 2002 Michala Sedleckého a také Jana Kufa by dnes chtěli stihnout alespoň odšermovat.

Kombinovaná disciplína je přeložena na čtvrtek, finále pro 36 mužů i žen by se mělo uskutečnit v pátek (ženy) a v sobotu (muži). Titul ve městě Kao-siung budou z loňského šampionátu v Římě obhajovat Rus Alexandr Lesun a Britka Mhairi Spenceová.

Olympijský vítěz David Svoboda ani Michal Michalík na Tchaj-wanu po zdravotních problémech nestartují. Jen ve štafetě se pak představí ještě Lucie Grolichová a David Kindl.

Reklama