Hlavní obsah

Na The Barclays vede Stadler, Woods ztrácí tři rány

Jersey City

Hlavním hráčem během prvního kola turnaje The Barclays bylo počasí. Silný déšť hned dvakrát přerušil čtvrteční program úvodního turnaje play off FedExCupu, což ale nevadilo Kevinu Stadlerovi. Ten obešel hřiště Liberty National v New Jersey za 64 (-7) a vede, Tiger Woods na děleném sedmém místě ztrácí tři rány.

Foto: Mel Evans, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods na turnaji The Barclays.

Článek

Někteří hráči tak mají odehráno jen pár jamek a první kolo se tak bude dohrávat v pátek dopoledne místního času. Z hráčů, kterých se to týká, začali skvěle Harris English, který je po šesti jamkách na skóre -4, a Marc Leishman, který je po osmi jamkách tři pod par.

Nejen oni se pokusí pokořit Stadlera, jehož první kolo trvalo celkem 11 hodin. Na průběžném výsledku -7 byl přitom už po třinácti jamkách, posledních pět ale obešel v paru a své skóre už nevylepšil. Přesto se jednalo o jeho nejlepší zápis od začátku února.

Dobré kolo za sebou má také první hráč světa Tiger Woods, který vstupuje do play off z pozice prozatímního lídra FedExCupu. Ve čtvrtek začínal na druhé devítce a sérií birdie na jamkách 14 - 16 se dostal na výsledek -3. Ten pak ještě vylepšil berdíkem na čtyřce.

"Máme to za sebou. Byl to hodně dlouhý den, zítra naopak tolik času nebude. V sobotu nás čeká opravdu maraton," řekl po kole, které bylo celkově přerušené na šest hodin, Woods.

Stenson skončil těsně pod vrcholem

S nadhledem bral čtvrteční dění v New Jersey také Camilo Villegas. Ten je na tom po odehraných osmnácti jamkách dokonce ještě o ránu lépe než Woods a bojuje tak o postup do dalšího turnaje. Do něho postoupí stovka nejlepších, Kolumbijcovi zatím patří v pořadí FedExCupu 110. příčka.

"Tři snídaně, tři rozcvičky, dva obědy a hodně birdie, což je dobré," pochvaloval si večer Villegas, který do této sezóny PGA Tour vstupoval bez plné karty.

Dobrou formu posledních týdnů potvrzuje také Švéd Henrik Stenson. Ten skončil těsně pod vrcholem, tedy na druhém místě, na The Open a Bridgestone Invitational a na PGA Championship obsadil třetí příčku. Teď zatím dělí s průběžným skóre -6 druhé místo.

"Z Evropy jsem se vrátil až v pondělí v noci, takže cítím lehký jet lag, na hřišti jsem byl navíc pouze jednou. Jsem tak velmi rád za to, jak jsem dnes zahrál, když jsem dokázal využít několika dobrých ran," řekl ke skórkartě s devíti birdie a třemi bogey Stenson.

Reklama