Hlavní obsah

Moderní pětibojařky kvůli dešti nedokončily finále na MS

Aktualizováno

Program mistrovství světa v moderním pětiboji na Tchaj-wanu stále ovlivňuje špatné počasí. Kvůli vytrvalému dešti muselo být po dvou disciplínách přerušeno finále žen a přeloženo na sobotu, kdy mají také o medaile bojovat muži.

Článek

Moderní pětibojařky v pátek zvládly absolvovat pouze úvodní dvě halové disciplíny šerm a plavání. Se ziskem 2164 bodů vede Britka Samantha Murrayová, jediná česká účastnice finále Natálie Dianová je průběžně jednadvacátá (1932 bodů).

Plaváním pro ženy páteční program skončil, neboť travnatý parkúr v dějišti šampionátu Kao-siung je pod vodou. Jízda na koni a následná kombinovaná disciplína běh se střelbou tedy v případě zlepšeného počasí čeká ženy v sobotu. Kvůli špatnému počasí byla rozdělena do dvou dnů už kvalifikace.

Takové podmínky ještě nezažil

"Nejdůležitější je bezpečnost sportovců a koní, pokračovat se prostě nedalo. Zabývám se sportem padesát let, ale takovéhle podmínky jsem nikdy nezažil. Někdy prostě musíte akceptovat vůli přírody," uvedl prezident Mezinárodní unie moderního pětiboje Klaus Schormann.

Finále mají v sobotu absolvovat také muži. Do elitní šestatřicítky postoupil z českých reprezentantů poprvé v kariéře Jan Kuf.

Reklama

Související témata: