Hlavní obsah

Bývalý boxerský šampión Tyson začal svou promotérskou dráhu úspěšně

Verona

Debut v roli promotéra boxerské legendě Miku Tysonovi vyšel. Jeho svěřenec Argenis Méndez z Dominikánské republiky obhájil v pátek večer ve Veroně v USA titul mistra světa IBF v superpérové váze. Stačila mu remíza v souboji s Afgháncem žijícím v Kanadě Arašem Usmáním, podle Tysona měl však Méndez jednoznačně vyhrát.

Foto: Petr Hlouše, Právo

Bývalý boxer Mike Tyson začal svou promotérskou dráhu - ilustrační foto.

Článek

„Jsem vděčný a moc rád, že jsem se znovu stal součástí boxu," prohlásil bývalý profesionální šampión v těžké váze, který se proslavil nejen ranami v ringu, ale i skandály mimo něj. Sedmačtyřicetiletý Američan byl ve vězení za znásilnění, zbankrotoval, ale nyní se snaží začít nový život jako promotér.

Společnost Iron Mike Productions založil podle svých slov hlavně proto, aby mladí boxeři jednoho dne nedopadli jako on. „Nikdy by mě nenapadlo něco takového udělat. Ale viděli jsme dva senzační titulové zápasy a musím přiznat, že jsem byl nervózní. Sen se stal skutečností," dodal někdejší boxerský šampión, který kariéru ukončil před osmi lety.

Mendéz s Usmáním boxoval dvanáct kol, podle rozhodčích souboj skončil nerozhodně. „Podle mého měl můj boxer vyhrát," nezůstal dlužen své pověsti bouřlivák Tyson.

Reklama