Hlavní obsah

Hříšník Tyson. Kvůli závislosti na alkoholu a drogách jsem na pokraji smrti, říká bývalý boxer

Legendární boxer Mike Tyson je podle svých slov na pokraji smrti. Někdejšího světového šampióna těžké váhy přivedla do problémů závislost na alkoholu a drogách, které se nyní chce jednou provždy zbavit. „Chtěl bych, aby mi bylo odpuštěno," říká kající se Tyson.

Bývalý boxer Mike Tyson má stále problémy s drogami a alkoholem.

Článek

„Chci žít bez závislostí, nechci umřít. Ale jsem na pokraji smrti, protože jsem zkažený alkoholik," řekl sedmačtyřicetiletý Tyson, který v současnosti působí jako promotér, v rozhovoru pro pořad ESPN Friday Night Fights.

„Někdy jsem hrozný člověk, udělal jsem hromadu špatných věcí, ale chtěl bych odpuštění. Chci změnit svůj život, žít ho jinak. Nepil jsem a nebral drogy posledních šest dní, což je pro mě jako zázrak. Všem jsem lhal, že jsem čistý, i když jsem nebyl. Tohle je šestý den, se vším jsem skoncoval," uvedl člen mezinárodní Síně slávy.

Tyson se stal ve 20 letech nejmladším šampiónem těžké váhy, byl najednou držitelem titulů organizací WBA, WBC i IBF. Z 58 zápasů v profiringu vyhrál padesát, z toho 44 k.o. Kariéru ukončil před osmi lety, pak hrál v seriálu a měl vlastní show na Broadwayi.

Reklama

Související témata: