Hlavní obsah

Judistu Krpálka těsně před MS vystrašil pohmožděný loket

Bolestivě pohmožděný levý loket komplikuje závěrečnou přípravu judisty Lukáše Krpálka před startem na mistrovství světa v Riu de Janeiro. Krpálek ale věří, že potíže do soboty, kdy půjde do akce ve váze do 100 kilogramů, odezní. Největší česká medailová naděje po pondělním příletu do dějiště šampionátu ale netajila, že jí zranění na náladě moc nepřidalo.

Foto: Petr Horník, Právo

Judista Lukáš Krpálek.

Článek

"Bolí to, ale pořád věřím, že to nebude nic vážného. Navíc je pět dní na to, aby problém odezněl," řekl Krpálek, který dorazil do Ria společně s dalším reprezentantem Alexandrem Jurečkou. Ten si zase poslední tři týdny léčil natažené vazy v ramenu.

Krpálek, obhájce bronzu z předloňského šampionátu v Paříži, si blíže nespecifikované zranění lokte přivodil v sobotu na Memoriálu Zoltána Pálkovácse v Banské Bystrici. Dvaadvacetiletý judista tuto akci do svého kalendáře zařadil i proto, aby si přesně týden před šampionátem v Brazílii vyzkoušel ostré zápasy.

S Pálkovácsem, který před třemi lety zemřel při autonehodě, jej navíc pojilo dlouholeté přátelství. "Na memoriálu jsem byl i předloni před mistrovstvím světa v Paříži, kde jsem pak udělal bronz," připomněl Krpálek.

Úřadující evropský šampión si loket v sobotu pohmoždil v souboji s Polákem Krzysztofem Weglarzem. "Chtěl mě hodit, a jak jsem padal na žíněnku, tak mi trochu loket prolomil. Ale nekřuplo mi v tom, tak to snad nebude nic hrozného. Jenom to je bolestivé," popisoval Krpálek.

Do soboty, kdy ho v Riu čeká vrchol sezóny, chce loket šetřit. Dnes společně s Jurečkou bude odpočívat po nedělním dlouhém cestování letadlem, pak se bude udržovat v kondici spíš běháním. "Uvidíme, co loket v přípravě dovolí. Záležet bude na momentálním stavu. Lukáš ale tady bude mít maximální péči a servis," dodal trenér reprezentace Petr Lacina.

Reklama

Související témata: