Hlavní obsah

Stolní tenistky začnou ME se Španělkami, muži s Řeckem

České stolní tenistky se na mistrovství Evropy utkají v osmifinále soutěže družstev se Španělkami. Dnešní los rozhodl, že muže v rakouském Schwechatu čekají Řekové. Šampionát se bude hrát od 4. do 13. října.

Článek

Stolní tenistky, předloni v Gdaňsku na ME sedmé, před rokem Španělky na jejich půdě porazily v rámci Evropské ligy. "Není to úplně špatný los, nevidím to beznadějně," řekla svazovému webu česká dvojka Renata Štrbíková. V případě postupu narazí svěřenkyně trenéra Miroslava Cecavy ve čtvrtfinále na Bělorusko.

Muži se pokusí ve Schwechatu vylepšit patnácté místo z posledního ME v Polsku. K tomu potřebují porazit Řecko, ve čtvrtfinále by hráli s Portugalskem.

V soutěži mužů se Němci pokusí v čele s Timem Bollem zaútočit už na šestý evropský titul v řadě. V prvním kole je čeká domácí Rakousko. Mezi ženami jsou obhájkyněmi Nizozemky, které budou hrát s Tureckem, nebo Rakouskem.

Losování soutěže družstev ME ve Schwechatu:
Muži:
Osmifinále ČR - Řecko, Španělsko - Bělorusko, Německo - Rakousko, Švédsko - Polsko.
Čtvrtfinále: Portugalsko - ČR/Řecko, Chorvatsko - Španělsko/Bělorusko, Francie - Německo/Rakousko, Rusko - Švédsko/Polsko.
Ženy:
Osmifinále: ČR - Španělsko, Rumunsko - Ukrajina, Francie - Polsko, Nizozemsko - Turecko/Rakousko.
Čtvrtfinále: Maďarsko - Rumunsko/Ukrajina, Rusko - Francie/Polsko, Bělorusko - ČR/Španělsko, Německo - Nizozemsko/Turecko-Rakousko.

Reklama