Hlavní obsah

Boxerská šampionka chce bojovat s mužem

LAS VEGAS

Ženy se v poslední době snaží co nejvíce prosadit ve sportovních odvětvích, která bývala vyhrazena mužům, ale někdy jejich sebevědomí asi nezná hranice. Že se chtějí některé ženy prosadit v mužském fotbale nebo se snaží hrát hokej společně s muži, to už není nic nového. Oznámení šampionky ženského boxu Ann Wolfeové, že hodlá bojovat v ringu s mužem, ovšem vyvolává rozpaky.

Foto: www.womenboxing.com

Boxerská šampionka Anne Wolfeová.

Článek

Pravděpodobně první opravdový boxerský zápas mezi mužem a ženou ve Spojených státech už dostal v úterý posvěcení od sportovní komise státu Mississippi, kde by se souboj měl uskutečnit. Přesné místo ještě určeno není stejně jako datum zápasu, ale počítá se s termínem na začátku července.

Mezi ženami už nemá co dokázat

Jistý zatím není ani soupeř Wolfeové, která už mezi ženami vybojovala sedm mistrovských titulů a boxovala ve čtyřech váhových kategoriích. "Ann je špičková boxerka, možná nejlepší na celém světě," řekl šéf sportovní komise v Mississippi Jon Lewis. "Proto jsme nehodlali její souboj s mužem zakazovat. Pravděpodobně ho totiž vyhraje. Viděl jsem jej zápas na vlastní oči a ona je opravdu velmi tvrdá bojovnice."

Líbí se vám nápad Wolfeové boxovat s mužem?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Samotná Wolfeová tvrdí, že mezi ženami už nemá konkurenci a potřebuje další výzvu. "Nechci z toho udělat šaškárnu pro média, abych se zviditelnila," tvrdí. "Chci to udělat proto, abych nějak uživila sebe a své děti. V ženském boxu jsem na úplné špici a už tu nemám co dokazovat," vysvětluje.

Nechce žádného "nazdárka"

Tony Dane, který Wolfeovou zastupuje jako promotér, je přesvědčen o tom, že zápas by pro jeho klientku mohl vynést více než 100 tisíc dolarů. Teď ale hlavně usilovně pracuje na tom, aby našel vhodného soupeře. "Chtěl bych, aby to byl soutěžní boxer, který už má nějaké jméno. Aby si lidé nemohli říct, že Ann porazila jen nějakého ´nazdárka´," dodal Dane.

Podle Danea je jasné, že lidé budou nápad boxerského zápasu mezi ženou a mužem odsuzovat. Ale všem posměváčkům chce vzkázat, aby jeho klientku nepodceňovali: "Museli byste vidět Ann bojovat, teprve pak si udělejte vlastní názor"! vzkazuje.

Potřebuje uživit dcerky

Wolfeová momentálně trénuje v texaském Austinu, kde žije se svými dvěma dcerami. "Potřebuju uživit svoje děti a tvrdě na tom pracuju," tvrdí boxerka, která už v životě poznala i roli ženy bez domova. "V životě už jsem si prošla peklem, ale teď je všechno jinak. Umím bojovat a dokážu hodně tvrdě udeřit."

Wolfeová boxuje už šest let a za tu dobu pouze jednou v ringu prohrála. Z jejích osmnácti vítězství dvanáctkrát zakončila zápas knockoutem. Už získala mistrovské tituly ve váhových kategoriích do 70, 73, 76 i 80 kilogramů.

Reklama