Hlavní obsah

Mayweatherův zápas překonal rekord i ve vstupném

Las Vegas

Boxerský zápas Američana Floyda Mayweathera s Mexičanem Saúlem Álvarezem se postaral o další rekord. Souboj o titul mistra světa organizací WBC a WBA v lehké střední váze vydělal na vstupném nejvyšší částku v historii zápasů v proslulé MGM Grand Garden areně v Las Vegas, která hostila řadu velkých duelů. Diváci zaplatili za lístky přes 20 miliónů dolarů (381 miliónů korun).

Foto: Isaac Brekken, ČTK/AP

Floyd Mayweather (vpravo) v duelu se Saúlem Álvarezem.

Článek

Dosavadní rekord držel jiný Mayweatherův zápas. V roce 2007 vydělal jeho souboj s Oscarem De La Hoyou v superwelterové váze na vstupném 18,4 miliónu dolarů. Tehdy se prodalo 17 tisíc lístků, uplynulou sobotu jich bylo 16 146. Podle agentury AP byl o vstupenky takový zájem, že některé celebrity měly problémy se do hlediště dostat.

Nejdražší vstupenky na internetu se prodávaly za 29 tisíc dolarů (552 tisíc korun). Průměrná cena lístků činila 1240 dolarů (přes 23 tisíc korun).

Mayweather, který vyhrál na body, měl předem jistou rekordní odměnu 41,5 miliónu dolarů (přes 816 miliónů korun). Nejlépe vydělávající sportovec světa navíc získá podíl z výnosu zápasu. Od televizních diváků, kteří si zajistili placený přenos, promotéři získali přes 100 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: