Hlavní obsah

Ovečkin si těsně před startem NHL odskočí do Olympie

Washington

Hvězdný hokejista Alexandr Ovečkin bude prvním ruským členem štafety s olympijským ohněm, který bude zapálen v neděli při tradičním ceremoniálu v Olympii a poté se vydá do dějiště únorových her v Soči. Útočník Washingtonu Capitals si odskočí do Řecka ze závěrečné přípravy před startem NHL.

Článek

"Taková příležitost se naskytne jednou za život. Je to něco, na co se nezapomíná. Beru to jako obrovskou poctu," řekl Ovečkin.

Ovečkin ještě dnes odehraje přípravný zápas s Philadelphií a poté odletí do Evropy. Hned po ceremoniálu se vrátí do USA a měl by stihnout pondělní trénink Capitals. Hned v úterý ho pak čeká zahajovací zápas nové sezony na ledě obhájce Stanleyova poháru Chicaga.

"Děkuji zástupcům Capitals i všem spoluhráčům, že mi před začátkem sezony cestu do Řecka umožnili," uvedl trojnásobný držitel Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče NHL.

Prvním členem štafety bude v neděli osmnáctiletý řecký sjezdař Joannis Antoniu. Pochodeň s olympijským ohněm pak urazí do Soči asi 65.000 km, nejdelší cestu v historii zimních her. Navštíví 2900 měst, všech 83 ruských regionů a projde rukama 14 000 lidí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články