Hlavní obsah

Váňa slaví triumf v největším italském překážkovém dostihu

Merano

Trenér Josef Váňa se dočkal vytouženého vítězství v největším italském překážkovém dostihu Gran Premio v Meranu. Jeho šestiletý svěřenec Alpha Two vyhrál pod vedením koučova syna Josefa Váni mladšího před domácím Dar Saidem, který měl v sedle dalšího českého žokeje Josefa Bartoše.

Článek

Tempo v 74. ročníku dostihu na 5000 metrů dlouho udával Imprezer, kterého také připravuje Váňa, a nakonec doběhl čtvrtý. "Dlouho jsem si myslel, že by se nám mohlo povést získat dokonce první dvě místa, ale Imprezer musel jít brzy do čela a pak mu chyběly síly. Alpha Two je o třídu lepší kůň a dnes se to potvrdilo. Samozřejmě máme velikou radost," řekl serveru dostihový-svět.cz Váňa.

Napodobil Čestmíra Olehlu, jehož svěřenci Masini a Kolorado jako dosud jediní čeští koně zvítězili v Gran Premio Merano v letech 2004 respektive 2006.

"Pro mě je Gran Premio vytouženým úspěchem, skoro na úrovni Velké pardubické. Jsem moc rád, že se mi podařilo dát se dohromady a na zlomený kotník jsem si ani nevzpomněl," uvedl žokej Váňa mladší po dostihu s dotací 250 tisíc eur, v němž startovalo jedenáct koní.

Reklama