Hlavní obsah

Johnson se v Perthu propadl, Hedblom sní o pohádce

Dustinu Johnsonovi, největší hvězdě turnaje European Tour v australském Perthu, se v pátek vůbec nedařilo. Na hřišti v klubu Lake Karrinyup zahrál druhé kolo dvě rány nad par a z dělené páté příčky si pohoršil na dělenou jednadvacátou. Před víkendem je ve vedení Švéd Peter Hedblom, který je na tom se skóre 137 (-7) o šest ran lépe.

Článek

Hedblom hraje v Perthu prakticky o všechno. Na závěrečném turnaji základní části evropské série má poslední šanci uchovat si kartu i pro příští sezónu. Tu bude mít jistou 110 nejlepších v pořadí Race to Dubai a sympatickému Švédovi před turnajem patřila až 179. příčka...

"Rozhodně mám rád pohádky," usmál se po druhém kole před novináři 43letý Hedblom, kterým potřebuje po těžkém roce k posunu do elitní stodesítky v Austrálii zvítězit.

Švéd se má přitom kde inspirovat: "Michael Jonzon, můj nejlepší kamarád na Tour, na tom byl v roce 2009 podobně. Myslím, že potřeboval v Castellónu, což byl pro něho poslední turnaj, skončit mezi nejlepší trojicí. On ale vyhrál, když porazil Martina Kaymera. To byla pohádka!" Hedblom přitom ví, jak na European Tour vítězit. Vždyť se mu to v minulosti podařilo již třikrát v letech 1997, 2007 a 2009. V posledních letech to ale není ono. V loňském roce musel kartu vybojovat v Q-school, když skončil ve finančním žebříčku až na 143. místě, a podobně je na tom také letos.

V Perthu se mu ale daří. Už po prvním kole byl mezi čtveřicí na děleném prvním místě (všichni zahráli 68, -4) a po druhém kole se na špici leaderboardu dokonce osamostatnil, když upsal další tři rány. Potřeboval na to ale šest birdie, protože zahrál také tři bogey.

I kvůli nim má na druhého Angličana Rosse Fishera, který v pátek zahrál pět ran pod par, náskok pouhých dvou ran. Pětice na dělené třetí příčce je pak zpět o rány tři.

Ze skupinky Američanů, kteří na turnaj European Tour dorazili, je v elitní desítce už pouze Bo Van Pelt, který je se skóre -3 dělený osmý. Dustin Johnson se totiž v pátek trápil, kvůli double bogey na čtrnáctce zahrál dvě nad a propadl se z děleného pátého místa o šestnáct příček.

Reklama

Související témata: