Hlavní obsah

Trezor běžel Velkou pardubickou se zlomenou nohou

Pardubice

Jeden z favoritů letošní Velké pardubické Trezor absolvoval více než polovinu slavného říjnového dostihu se zlomenou nohou. Devítiletý valach po pádu na Havlově skoku závod nedokončil a posléze musel na operaci. Uvedl to web Českého rozhlasu.

Foto: David Taneček, ČTK

123. ročník Velké pardubické v plném proudu. Vpravo pozdější vítězka Orphee des Blins s žokejem Janem Faltejskem.

Článek

"Pravděpodobně mu někdo v první polovině dostihu šlapal po nohách. Vzniklo zranění na vnitřní straně zadní nohy, na bodcové kosti byla fraktura," řekla trenérka Hana Kabelková.

Trezor v sedle s žokejem Josefem Bartošem vyhrál nejrychlejší kvalifikační dostih a spolu s Orphee des Blins a Tiumenem patřil k favoritům Velké pardubické. "Z fotek je vidět, že měl už v půlce dostihu kamaše na zadních nohách sjeté dolů. Po doběhu jsme zjistili, že měl dva suché zipy zpřetrhané, přitom to byly úplně nové chrániče na nohy," podotkla Kabelková.

Trezora čekal rentgen a desátý den pak chirurgický zákrok. "Docentka Mezerová, která ho operovala, očistila tu kost, protože tam byly nějaké úlomky, které by neustále dráždily podkoží i mezikostní sval. Čekáme na další výsledky rentgenu, který se bude opakovat šest týdnů po operaci," přiblížila trenérka, která věří, že se Trezor brzy zotaví. "Já si nepřipouštím, že by neměl startovat," dodala Kabelková.

Reklama

Související témata: