Hlavní obsah

Erbanová se pohádala s trenérem. A pak zajela rekord

Praha

Nejdůležitější úkol zámořské mise na Světových pohárech v Calgary a Salt Lake City jednadvacetiletá rychlobruslařka Karolína Erbanová splnila. „Kvalifikovala jsem se na olympiádu do Soči na všech třech tratích, tedy pětistovce, kilometru a patnáctistovce,“ pochlubila se jedenadvacetiletá závodnice.

Foto: Pavel Lebeda pro Sport Invest

Rychlobruslařka Karolína Erbanová.

Článek

Její nejsilnější tratí je kilometr. „Na něj si věřím nejvíc, i když v zámoří to nebylo nejlepší. Tam jsem zajela výsledkově i pocitově lépe patnáctistovku. Věřím, že se na kilometru rychle srovnám a bude to jen lepší,“ nepochybovala sympatická brunetka, která před novou sezónou opustila blonďatou barvu vlasů.

Ještě těžší to má ve sprintu na 500 metrů. „Utkávám se se specialistkami, které jezdí tuhle trať a doplňkově třeba kilometr. Rozdíl je vidět. Ale v minulé sezóně jsem dokázala zajet několik dobrých časů i výsledků. Pro mne je důležité pořádně se rozjet a vyzávodit. Čím víc jezdím, tím lepší jsou pak výsledky. Cítím to i teď. To nejlepší by tedy mělo časem přijít, což ale platí o každé mojí trati. Vrchol by měl přijít v Soči,“ popsala své vyhlídky.

Po úterním návratu ze zámoří se doma prakticky jen otočila. Ve čtvrtek už vyrazí s Novis Teamem do Berlína, kde pokračuje příprava. Odtud také odletí do Astany, kde Světový pohár pokračuje třetím dílem.

Klid až o Vánocích

„Co se týká odpočinku, není to nic moc. Ale potřebuji být co nejvíc na ledě, takže jiné řešení není. Trochu volna bude o Vánocích,“ dodala.

Trenér Novák si nedělá z pomalejšího rozjezdu sezóny vrásky. „U Karolíny je to obvyklé. Nahoru jde postupně. V Salt Lake City jela velmi dobře kilometr. Na patnáctistovce odmítla startovat. Pohádali jsme se. Vyvrcholilo to tím, že jsem jí řekl, že ji odhlásím i z kilometru, na který se naopak těšila. S nechutí šla na start patnáctistovky a zajela si osobní rekord 1:55,35 minuty. Věřím, že to bude závod od závodu lepší. Vrcholem sezóny je Soči,“ prozradil Novák a zároveň naznačil, že by Erbanová mohla zajet velmi dobrý výsledek.

Reklama