Hlavní obsah

Na pražském turnaji se sejde pokerová smetánka, přiletí i tenisový král Rafael Nadal

Praha

Již tradiční pražská zastávka evropské pokerové tour (EPT) v prosinci bude mít letos šťávu. Vyjma toho, že si na cenný skalp brousí zuby i nejlepší čeští pokeroví hráči, do Prahy dorazí i světová esa. A pokud dříve vody pražského pokerové festivalu rozvířil Boris Becker, tak letos bude hlavním tahákem světová tenisová jednička Rafael Nadal.

Foto: Sport.cz

Rafael Nadal se pokeru začal aktivně věnovat v roce 2012.

Článek

V Praze by se měl Nadal představit v rámci charitativního turnaje, ve kterém se utká s dalšími sportovními legendami. Ty však pořadatel festivalu - herna PokerStars - plánuje oznámit až v dalších týdnech. Spekuluje se však o tom, že do Prahy za tímto účelem zavítá i legendární brazilský fotbalista Ronaldo. „O dalších jménech mluvit nesmím, vše oznámíme 2. prosince," uvedl zástupce pořadatele Ondřej Drebota.

Turnaj se uskuteční v rámci festivalu European Poker Tour Prague, který proběhne mezi 8. a 18. prosincem. Bude to vůbec první oficiální živý pokerový turnaj, který si Nadal zahraje od svých začátků s pokerem v červnu 2012.

„Rafa bere studium pokerové hry velmi vážně a chápe důležitost praxe pro dosažení co nejlepší hry. Pražský charitativní turnaj je pro něj, jako pokerového hráče, velký mezník a já doufám, že jeho letošní úspěchy na tenisových kurtech se promění i v úspěch u pokerových stolů v prosinci," uvedl Nadalův pokerový trenér Alfons Cardalda.

V hlavním turnaji festivalu se utkají jako tradičně nejlepší pokeroví hráči světa, mimo jiné už účast na twitteru potvrdil i známý Kanaďan Daniel Negreanu. V roce 2009 vyhrál turnaj Čech Jan Škampa, který si tak vydělal 17 miliónů korun. Letos bude o titul zřejmě opět usilovat několik desítek Čechů, třeba včetně moderátora Pavla Novotného, který si už letos připsal triumf v České pokerové tour spojený s výhrou 900 tisíc korun. Kolem účasti veřejně asi nejznámějšího českého pokerového hráče Martina Staszka zatím panuje ticho.

Reklama

Související témata: