Hlavní obsah

Tříslo trochu tahá, ale bruslím, vzkazuje z Berlína Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková už je zpátky na ledě. Po téměř týdenní pauze, kdy si poranila tříslo na levé noze při závodě Světového poháru v Salt Lake City minulou sobotu, se v pátek znovu postavila na led v berlínské rychlobruslařské hale a v sobotu v tréninku pokračovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Článek

„Na rotopedu už jezdím v pohodě, žádnou bolest necítím. Na ledě je to horší, tříslo mírně táhne. Ale jsem ráda, že mohu jezdit. Jsem hodně opatrná, žádné ostré starty nebo odrazy. Nic nechci uspěchat. Za týden se jede v Astaně závod na pět kilometrů v rámci třetího dílu Světového poháru. Nechci tam chybět,“ přiznala Martina Sáblíková.

Ještě spokojenější je trenér Petr Novák. „Tohle jsou pro mne krásné okamžiky, vidět Martinu znovu na ledě. Myslím to vážně. Když se při patnáctistovce před týdnem chytla za stehno, viděl jsem to moc černě. Říkal jsem si, že to je tak na měsíc. Teď už to vypadá mnohem lépe,“ říkal spokojeně do telefonu.

Do Astany v pondělí

„Stav Martiny se hodně lepší, i když kola jezdí třeba za 36 až 38 sekund, ale jezdí. Není kam spěchat. V sobotu večer tu pro nás připravili ovál. Uprostřed probíhá veřejné bruslení, je tam asi pět set lidí, kolem jezdí Martina a Novis Team,“ liboval si kouč, který sebou kromě léků má i zařízení zvané bio stimul, kterým léčí poraněné tříslo. „Zabíralo to v minulé sezóně na záda, teď to funguje na tříslo,“ dodal.

Mluvit o startu na pět kilometrů příští týden v Astaně zatím moc nechce. „Letíme tam v pondělí, ale o tom, jestli Martina pojede svěťák, se rozhodne na místě a na poslední chvíli. Nepůjdeme do zbytečného rizika. Pokud se ale bude cítit, pojede. Třeba nebude na bedně, ale posbírá pár bodů do Světového poháru, který chce znovu celkově vyhrát. Zkusí si také závodní pětku, i když ne třeba v plném tempu. Teď ale nemá smysl spekulovat. V tuto chvíli je nejpodstatnější, že jezdí,“ zdůraznil Novák a mezi odpovědí do telefonu zakřičel na největší českou olympijskou naději: „Je to dobrý, 36,6!“

Reklama