Hlavní obsah

Placené televizní zrcadlo? Nova řeší, jak postavit alternativu vysílání ze Soči

Praha

Je to věc, která při nedávné směně vysílacích práv mezi TV Nova a Českou televizí trochu zapadla. Televizi na barrandovském kopci totiž „zbyla" kompletní práva včetně hokeje pro placené kanály a redakce kanálu Nova Sport nyní řeší, jak být důstojným konkurentem Kavčím horám.

Foto: SLČR/Radek Petrášek

Ilustrační foto

Článek

Nova minulý týden prodala vysílací práva na hokejový turnaj v Soči České televizi, která tak nyní drží kompletní balík olympijského vysílání pro volně šířené kanály. Zatímco ale většina médií věnovala pozornost tomu, že součástí prodeje byla také výměna práv na některá díla, např. seriál Chalupáři, stranou zájmu už zůstalo, že Nova o olympijské vysílání tak úplně nepřišla. „Práva na všechny sporty včetně hokeje pro volně šířené kanály má ČT. Práva na všechny sporty včetně hokeje pro placené kanály má Nova Sport," potvrdil Sport.cz ředitel komunikace Novy Josef Koukolíček.

Co toto rozdělení znamená pro sportovního fanouška? „Pokud bych to převedl až do krajnosti, tak by se mohlo stát, že by Nova Sport vysílal úplně to samé co ČT Sport. To se ale samozřejmě nestane, jelikož cílem Nova Sport je být ve vysílání olympiády co nejlepší alternativou k vysílání na volně šířených kanálech," vysvětlil Koukolíček.

Hokej jako doplněk

Nova sice ukončila olympijský projekt pro hlavní vysílací stanici a Fandu, částečně ale jeho výstupy využije i na Nova Sportu. „Tým na projektu pokračuje, spousta práce bude využita i na placeném kanále," uvedl pro Sport.cz ředitel Nova Sport Marek Kindernay.

Z rozpočtových důvodů nicméně nebudou součástí vysílaní některé novinky, které se chystaly pro hokejové vysílání na volně šířených kanálech. To se týká např. plánované 3D tužky či formátu dva komentátoři plus jeden expert. „Hokej bude spíš doplňující, ve standardním formátu jako při přenosech z NHL," podotkl Kindernay.

Vedle pražského studia a z Barrandova komentovaných přenosů chce Nova oživit olympijské vysílání i výstupy přímo z místa. Za tím účelem vyšlou z Barrandova do Soči dva kompletní štáby. „Počítáme také s tím, že by se na hlavním kanále mělo pravidelně vysílat asi pětiminutové okénko toho nejlepšího, co daný den her přinesl," doplnil Kindernay.

Olympijské hry v Soči začnou 7. února příštího roku a potrvají do 23. února.

Reklama

Související témata: