Hlavní obsah

Pála jde do ringu s divokým Chisorou. Pro Ondru bude úspěch, když doboxuje na body, myslí si Konečný

Marek BurkertSport.czPrávo

Mohla by to být jedna z největších událostí v dějinách českého profiboxu. Pokud v sobotu večer Ondřej Pála porazí v Londýně britského šampióna Derecka Chisoru, katapultuje se rázem mezi špičku nejtěžší váhy. Favoritem však rozhodně není.

Chisora dal při vážení Vitaliji Kličkovi facku.

Článek

„Pro Ondru bude úspěch doboxovat na body," myslí si střízlivě nejlepší český profiboxer Lukáš Konečný, který už absolvoval i zápasy o titul mistra světa. „Na druhou stranu Pála nemůže tolik ztratit, na rozdíl od Chisory," připomíná Konečný Britovy smělé plány na sesazení Ukrajince Vladimira Klička z trůnu absolutního šampióna.

Vyšinutý sociopat?

Boxer s kořeny v Zimbabwe má pověst vyšinutého sociopata. Před zápasem s Vitalijem Kličkem dal Ukrajinci facku na předzápasové tiskovce, s krajanem Davidem Hayem se porval před novináři a přítelkyni nařezal, když jí našel v mobilu esemesky od jiného muže. Zároveň to však mezi provazy není žádný klaun, je sice pomalejší, ale má opravdu drsný pravý hák, ve světovém žebříčku je na sedmé příčce.

Dereck CHISORAOndřej PÁLA
29 let/Velká Británievěk/země29 let/Česko
187 cm/108 kgvýška/váha190 cm/107 kg
18 výher (12 k.o.)bilance32 výher (22 k.o.)
4 porážky (1 k.o.)3 porážky (2 k.o.)
7.pozice na žebříčku66.

Původně se v sobotu mělo boxovat o mistrovský pás organizace EBU, ale ten nakonec Chisora odmítl dát v sázku. Podle specializovaného serveru BoxRec však půjde v ringu o mezinárodní tituly asociací WBO a WBA. Zcela jistě to bude jeden z nejsledovanějších zápasů, jakého se kdy český profiboxer účastnil. „Pro náš sport je to skvělá reklama," myslí si Konečný.

Italský soupeř odřekl kvůli zranění

Původně se měl Chisora utkat s Italem Modugnem, který si však v přípravě zlomil žebra a do hry se dostal Pála. „Určitě je to pro mě větší výzva. Pála je tvrďák," řekl Chisora o českém boxerovi. „Na moje rány do žeber ale mít nebude," myslí se Brit.

Z Pálovy strany to sice může vypadat jako risk, 29letý Pražan byl ale v plném tréninku na duel s Bulharem Pulevem. V minulosti se Pála účastnil i přípravného kempu Vladimira Klička a byl také sparingpartnerem dalších špičkových boxerů. Jeho vzestup přibrzdila loňská nečekaná porážka s Němcem Airichem, ovlivněná i Pálovou nemocí. Na Chisoru však bude určitě dobře přichystán.

Narození dcery ho zklidnilo

Českému boxerovi nedávno přinesl vnitřní klid i fakt, že se stal otcem prvorozené dcery Aleny. Do bitvy, která může proměnit jeho kariéru, půjde s otevřeným hledím. „Věřím, že Ondra bude riskovat a udělá českému boxu skvělou propagaci," tvrdí Konečný. „Buď padne on, nebo já," vyhlásil nabuzený Pála. Kdo by se na takový zápas netěšil?

Duel v Copper Box Areně od 21 hodin vysílá stanice Sport 1.

Reklama

Související témata: