Hlavní obsah

Judista Krpálek vyhrál Grand Slam v Tokiu a bude druhý ve světovém žebříčku

Tokio

Judista Lukáš Krpálek vyhrál turnaj série Grand Slam v Tokiu a posune se ve světovém žebříčku na druhé místo. Na cestě za druhým letošním grandslamovým triumfem po únorovém úspěchu v Paříži porazil třiadvacetiletý reprezentant i dva olympijské vítěze.

Foto: Sport.cz

Judista Lukáš Krpálek.

Článek

Krpálek měl coby nasazená jednička hmotnostní kategorie do 100 kg v prvním kole volný los. Pak porazil na juko olympijského šampióna z Atén v nižší váze Iliase Iliadise z Řecka. Následně přešel i přes Mongola Tüvšinbajara Naidana, jenž má zlato z Pekingu.

V semifinále na českého judistu nestačil ani Švéd Martin Pacek a ve finále si Krpálek poradil s juniorským mistrem světa Kanaďanem Kylem Reyesem, kterého porazil na juko technikou sumi-gaeši. Člen USK Praha bude světovou dvojkou, letos v únoru po triumfu v Paříži žebříček vedl jako první Čech v historii.

Další Češi vypadli ve druhém kole

V Tokiu startovali ještě další dva čeští judisté. Radek Hecl v Krpálkově váze vypadl ve 2. kole s mistrem světa z roku 2009 Kazachem Maximem Rakovem. V "devadesátce" Alexandr Jurečka prohrál ve stejné fázi s Polákem Jakubem Zarczecznym.

Čeští judisté v Tokiu zůstanou na krátký mezinárodní tréninkový kemp, v závěru příštího týdne se na korejském ostrově Čedžu zúčastní turnaje Grand Prix.

Reklama

Související témata: