Hlavní obsah

Florbalistka Billá bojuje před mistrovstvím světa s časem. I kvůli své mámě

Bystřice nad Pernštejnem

Své šesté mistrovství světa nechce za žádnou cenu obětovat. Vždyť by se připravila o možnost bojovat o medaili před domácím publikem v Brně a Ostravě (7.–15. 12.). A tak nejlepší česká florbalistka minulé sezóny Denisa Billá bojuje po natržení menisku s časem.

Foto: ČFbU

Florbalová reprezentantka Denisa Billá.

Článek

Od zranění z turnaje ve Švédsku uplynul měsíc. Jak na tom je vaše koleno?

Určitě je to lepší. Na mistrovství bych měla mít novou čtyřbodovou ortézu, kterou teď zkouším. Pomalu se dostávám do zátěže, teď mě budou čekat tréninky, které rozhodnou, jak velkou zátěž koleno vydrží a kolik budu schopna odehrát zápasů.

Jak si na ortézu zvykáte?

Je úplně jinak nastavená než ta, co jsem měla doteď. Je jako nová noha, vůbec nevnímám, že by koleno mělo problém. Nechala jsem si ji doporučit a obvolávala různá zařízení, co by mi vzhledem k mému zranění doporučili.

Zapochybovala jste někdy, jestli šampionát stihnete?

Určitě mi to hlavou proběhlo, ale pro mě to mistrovství znamená strašně moc, takže jsem pořád věřila, že to i díky podpoře všech lidí kolem zvládnu.

Je reálná varianta, že byste do turnaje naskočila až v jeho průběhu?

Asi jo, záležet bude i na tom, jak se domluví trenérky s kondičním koučem Danielem Hejretem, který mi pomáhá se dostat do formy.

Když teď jdete třeba do schodů, bolí vás koleno?

Vůbec ne. Problém může být spíš při rotacích. Já už z dřívějšího zranění nemám přední křížové vazy, teď se k tomu přidal meniskus…

Po šampionátu tedy bude nezbytná operace?

Už jsme se domlouvali s panem doktorem, že půjdu na artroskopii, abychom zjistili, jestli rovnou neuděláme plastiku vazů.

Vaše maminka je velkou florbalovou fanynkou. Jí by asi obzvlášť mrzelo, kdybyste se nestihla dát dohromady…

Už jen kvůli ní jsem ráda, že to snad dobře dopadne a budu moc hrát. Hodně to prožívá, má objednané lístky na všechny zápas a je jedním z impulsů, proč florbal pořád hraju.

Reklama

Související témata: