Hlavní obsah

Pála cítí po podivné prohře s Chisorou hořkost: Chci odvetu!

Praha

Kontroverzní předčasný závěr sobotního zápasu s Derekem Chisorou českého profiboxera Ondřeje Pálu pořádně nažhavil. Devětadvacetiletý pražský rohovník cítí křivdu a je přesvědčený, že měl šanci na lepší výsledek. A rád by se proto britskému bouřlivákovi postavil znovu. „Netvrdím, že bych vyhrál. Kdyby to pustili dál, tak jsem ve čtvrtém kole třeba padl, ale po pořádné bitvě," líčil Pála po návratu z Londýna.

Foto: Clive Gee, ČTK/AP

Dereck Chisora zasahuje tvrdě hlavu Ondřeje Pály.

Článek
Fotogalerie

Ringový rozhodčí Jan Christensen ukončil boj technickým k.o. v závěru 3. kola, kdy Pála inkasoval sérii úderů, viditelně otřesený ale nebyl. A Pála nezastírá, že se hořkosti nad verdiktem nemůže zbavit. „Nebudu tvrdit, že jsem ho měl na lopatě a vymlouvat se. Vážně jsem odcházel kondičně, ale jsem bojovník, kousl bych se, do konce kola zbývalo třicet vteřin, takže bych to v pohodě doboxoval. Nechci, aby to znělo, že brečím, protože všechno má svoje příčiny a důvody. Já si za to můžu sám, že jsem jim dal šanci ten zápas odmávat, ale...," řekl webu profiboxing.cz.

Při zpětném pohledu na vývoj zápasu Pála lituje momentu z druhého kola, kdy si slabší chvilku vybíral pro změnu Chisora. „Největší chybu, kterou jsem v tom zápase udělal, vidím v tom, že jsem tam měl ve druhém kole – když hulil – vsadit vše na jednu kartu. Vysypat do něj, co by se do něj vešlo, a prostě ho buďto sundat, nebo padnout sám. Protože tam hulil a fakt hodně. Fyzicky na tom taky nebyl dobře. Bylo jasně vidět, když to ringový odmávl, jak mu spadl kámen ze srdce, odcházel pryč úplně hotový," líčil zklamaně.

"Chci, aby to mělo správný konec"

Navíc je Pála přesvědčený, že rozhodčí při rozhodujícím momentu zápasu nevzali v potaz Chisorův úder za hranicí fair play. „I když mě trefoval, nebyl jsem otřesený. Pak uhnul do strany a já přepadl. V tu chvíli jsem věděl, že kdybych se o půl těla otočil zpět do ringu, tak ji koupím. Tak si říkám 'předkloním se dopředu, rozhodčí to stopne a vrátí nás do ringu' a v tu chvíli jsem ucítil tu bombu do krku zezadu jako kráva. Super, řekl jsem si 'budou mu brát body' a frajer to odmávne. Po návratu jsem viděl fotku, jak mě regulérně trefil zezadu do zátylku. A tohle jediné mne fakt štve, protože za tohle se berou minimálně body, nám na školení přímo řekli, že tohle je diskvalifikace," poznamenal.

Při zpětném rozboru zápasu s trenérem a manažerem Pála došel k jednoznačnému závěru, že chce dostat britského bouřliváka, který se nechvalně proslavil políčkem Vitaliji Kličkovi, plivnutím na jeho bratra Vladimira či rvačkou s Davidem Hayem, znovu mezi provazy.

„Tenhle zápas mě strašně nakopl. Dokázal jsem si, že na to mám, vždyť Chisora je světová sedmička a já nebyl do toho ukončení zápasu horším boxerem v ringu! Jednoznačně jsme se shodli na tom, že prostě chceme odvetu. Chceme, aby to mělo správný konec. Já se ostře připravím, vždyť i ostrovní média píšou, že to bylo předčasně a zbytečně ukončené," dodal bojovně naladěný Pála.

Reklama

Související témata: