Hlavní obsah

Kraj zvítězil při premiéře v profiringu za 3 minuty

Premiéra stříbrného olympijského medailisty Rudolfa Kraje v profesionálním ringu netrvala ani tři minuty. Český boxer porazil v polotěžké váhové kategorii do 90,71 kilogramu svého krajana Tomáše Mrázka technickým k. o. již v prvním kole a bez sebemenších problémů tak splnil roli favorita.

Foto: archiv

Rudolf Kraj

Článek

"Ze začátku jsem ho trefil levým zvedákem a on byl otřesený. Začal jsem ho bít u provazů a rozhodčí tam asi půl minuty před koncem kola skočil a zápas ukončil," řekl Kraj, který se stal členem německé stáje Sportlight boxing.

Sedmadvacetiletý boxer měl původně nastoupit proti Štefanovi Kusnirovi ze Slovenska, ale nakonec se utkal s krajanem Mrázkem. V obou případech byl však jasným favoritem duelu. Kusnir ani Mrázek ještě nedokázali mezi profesionálními provazy vyhrát. "O změně soupeře jsem se dozvěděl až v pátek před vážením a lékařskými prohlídkami, ale problém to nebyl," uvedl Kraj.

Druhý zápas v profesionálním ringu by měl Kraj absolvovat v květnu. Přesné datum, místo konání ani jméno soupeře však ještě nezná. "Do té doby je ještě dost času, včas se to dozvím," uvedl s nadhledem Kraj, který po zápase odjel domů do Mělníka.

Reklama