Hlavní obsah

Brno se chystá na start MS florbalistek, zájem o vstupenky stoupá

Brno

Pořadatelé v Brně finišují s přípravami Městské haly na sobotní zahájení mistrovství světa florbalistek. Do jihomoravské metropole dorazí v průběhu čtvrtka všechny týmy, v pátek je čekají první tréninky. České reprezentantky po třech dnech volna přijedou v podvečer, v prvním utkání narazí v sobotu od 17:00 na Norsko.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

České florbalistky na tréninku.

Článek

V posledních dnech stoupl i zájem o vstupenky. "Polovina je už na úvodní dny prodána. V předprodeji zbývá zhruba 1200 vstupenek. Snažili jsme se držet nízké ceny, abychom dostali do hlediště co nejvíce lidí," uvedl na tiskové konferenci ředitel organizačního štábu Jan Jirovský. "Je předpoklad, že se nám podaří překonat rekord v návštěvnosti a celý šampionát uvidí přes 40 tisíc diváků," dodal.

Vnitřní prostory Městské haly ve Vodově ulici začnou pořadatelé upravovat ve čtvrtek večer. "Budeme pracovat přes noc, ráno v devět hodin už bude vše připraveno na první tréninky," uvedl Jirovský.

V hale komfortní zázemí

Diváci najdou v hale komfortní zázemí. Zážitky ze zápasů umocní obrazovka o rozměrech 5x3,5 metru, na které se bude promítat v přímém přenosu dané utkání s opakováním nejzajímavějších situací.

"Naším vzorem je mistrovství světa basketbalistek před třemi lety, kdy byly zápasy českého týmu ve skupině v Brně vyprodané. Rádi bychom uvítali stejný počet diváků i na florbalu. Hned první den bude divácky atraktivní repríza finále posledního mistrovství světa mezi Švédskem a Finskem," poznamenal Jirovský.

České reprezentantky v neděli zakončily soustředění v Bystřici nad Pernštejnem, pak si užily tři dny volna. Ve čtvrtek po poledni se vypraví autobusem do Brna. "Večer máme na programu trénink na rozhýbání. Pochopitelně ještě v jiném prostředí, než se budou hrát zápasy mistrovství světa," řekla reprezentační trenérka Markéta Šteglová.

Až na drobné šrámy a nachlazení jsou všechny hráčky v pořádku. "Vážnější problémy měla pouze naše hlavní opora Denisa Billá, která už ale bude také připravena do mistrovství světa naskočit," dodala Šteglová. V Brně budou florbalistky bydlet v hotelu Fontána, druhým pořadatelským městem MS je Ostrava.

Reklama

Související témata: