Hlavní obsah

Česko - Finsko 6:4Čeští curleři vyhráli v olympijské kvalifikaci i druhý zápas

Füssen

Čeští curleři si připsali v osmičlenné dodatečné olympijské kvalifikaci druhou výhru. Tým skipa Jiřího Snítila zvládl ve středu v německém Füssenu závěr utkání s Finskem a vyhrál 6:4. Naopak ženy vedené Annou Kubeškovou druhé vítězství nepřidaly a Němkám podlehly 4:9.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Český reprezentant Jiří Snítil.

Článek

Muži jsou po dvou kolech v čele společně s Koreou. Ještě dnes se střetnou od 16:00 s domácím Německem, ženy budou hrát s Číňankami (20:00).

S Finy prohrávali čeští reprezentanti po třetím endu 1:3. Vzápětí sice vyrovnali, ale od šestého endu znovu ztráceli jeden bod. Zápas otočili až ziskem dvou bodů v předposledním devátém endu. Výhru potvrdili bodem v desátém endu, ale bylo to drama, protože poslední kámen finského skipa Aku Kausteho skončil na úrovni českého a muselo se měřit, který kámen je blíž. "Museli to přeměřovat třikrát, než označili náš kámen jako lepší," řekl Snítil ČTK. Pro český tým rozhodlo půl milimetru.

"Opět to byl hodně těsný zápas a opět parádní výkon Jirky Snítila, který v posledním endu smazal dvě české chyby krásným vyražením dvou kamenů soupeře najednou," řekl trenér českých mužů Sune Frederiksen.

Z dodatečné kvalifikace postoupí na olympijské hry v Soči dva týmy v každé kategorii. Ze základní části projdou do play off ve Füssenu tři celky.

Dodatečná kvalifikace pro olympijský turnaj v curlingu ve Füssenu (Německo):
Muži:
ČR - Finsko 6:4
Korea - Německo 8:7
Japonsko - Francie 8:4
USA - Nový Zéland 7:6
16:00 ČR - Německo
Finsko - Korea
USA - Francie
Nový Zéland - Japonsko
Pořadí po 2. kole:
1. ČR
-. Korea 2 výhry
3. Francie
-. N. Zéland
-. Japonsko
-. USA 1
7. Německo
-. Finsko 0
Ženy:
Německo - ČR 9:4
Japonsko - Itálie 7:5
Norsko - Lotyšsko 7:4
20:00 Čína - ČR
-. Lotyšsko - Německo
-. Japonsko - Norsko

Reklama

Související témata: