Hlavní obsah

Čeští curleři prohráli s USA a na olympiádě v Soči si nezahrají

Füssen

Čeští curleři si premiérovou účast na olympijských hrách nevybojovali. Tým skipa Jiřího Snítila v boji o poslední volné místo v Soči prohrál v dodatečné kvalifikaci ve Füssenu s Američany 5:8.

Foto: Fred Greenslade, Reuters

Curling. Ilustrační foto.

Článek

Češi si v kvalifikaci po základní části vybojovali dvě šance na postup do Soči, ale ani jednou neuspěli. První možnost jim vzali v sobotu večer domácí Němci, s kterými prohráli 4:7, přičemž o výhře soupeřů rozhodl až poslední kámen v nastavení.

V zápase s USA, které Češi v základní části porazili, vedl Snítilův výběr po sedmém endu 3:2. Rozhodnutí padlo v osmém dějství, v němž Američani získali pět bodů. V devátém endu sice Češi snížili na 5:7, ale americký skip John Shuster si v závěrečném endu vítězství pohlídal, protože měl výhodu posledního kamene.

"Zápas rozhodla špatná taktika v osmém endu. Kdyby nevyráželi, ale přejížděli, mohli být dole o dva body, což by šlo uhrát. Pětka byla konečná," řekl český reprezentační trenér Daniel Rafael. "Jinak kluci hráli celý turnaj hezky. Teď se musí dát dohromady a najít další motivaci. Svět se nebortí, v dubnu je mistrovství světa."

"Tohle je moje největší zklamání vůbec, co sportuju. Když jsme se dostali takhle daleko, tak asi nemůže být nic horšího," řekl Jiří Snítil, který si jako skip určující taktiku vztahoval prohry na sebe. Alespoň doufá, že čeští reprezentanti svým napínavým bojem o olympiádu vzbudili zájem o curling. "Lidi zjistili, že je to zábava," řekl.

Ve Füssenu usilovaly o olympijské hry v Soči i české reprezentantky, ale pod vedením Anny Kubeškové skončily po základní části šesté a nepostoupily do play off.

Dodatečná kvalifikace pro olympijský turnaj v curlingu ve Füssenu:
Muži:
USA - ČR 8:5.
Ženy:
Čína - Japonsko 7:6,
Japonsko - Norsko 10:4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články