Hlavní obsah

Tragédie v Rusku! Účastník štafety s olympijskou pochodní po svém úseku zemřel na infarkt

Kurgan

Pochodeň s olympijským ohněm pro zimní hry v Soči stíhá jeden karambol za druhým. Sérii trapasů v pondělí doplnila také lidská tragédie. Bývalý kouč zápasníků Vadim Gorbenko prodělal srdeční infarkt poté, co se v neděli zúčastnil štafety s pochodní, a na jeho následky zemřel. Informaci potvrdila agentura AFP.

Foto: Ilya Naymushin, Reuters

Olympijská pochodeň pro OH v Soči. Ilustrační foto.

Článek

Třiasedmdesátiletý Gorbenko si po ujití 150 metrů s pochodní v rodném městě Kurgan v západní Sibiři stěžoval na nevolnost. „Vrátil se na místo shromáždění, nechal se fotografovat a následně řekl, že se necítí dobře. Poté byl převezen do nemocnice, ale lékaři už ho nedokázali zachránit," cituje mluvčího olympijské štafety do Soči Romana Osina britský list Daily Mail.

„Chceme vyjádřit jeho nejbližším nejhlubší soustrast," sdělil dále Osin. Gorbenko, jenž dříve trénoval špičkové ruské zápasníky a získal dokonce i státní vyznamenání, už v minulosti prodělal dva infarkty. Podle britského listu byl po převozu do nemocnice ještě při vědomí a mluvil se svým synem.

Olympijský oheň doprovází na ruském území celá řada přehmatů. Podle výpočtů novinářů zhasla pochodeň už ve 44 případech.  V Chakaské autonomní republice se navíc nedávno odehrál hrozivý incident, když oheň z pochodně zapálil oblečení  bobisty Pjotra Makarčuka, jenž reprezentoval Rusko na olympiádě v Salt Lake City.

Reklama