Hlavní obsah

Korunovace krále českého sportu dnes večer. Koho byste za nejlepšího sportovce volili vy?

Praha

Vše nasvědčuje tomu, že nadvláda žen nad českým sportem bude pokračovat i letos. Dnes večer budou totiž v pražském Top hotelu na Chodově vyhlášeny výsledky tradiční ankety Klubu sportovních novinářů hledající krále či královnu českého sportu roku 2013. Největší aspirantkou na pomyslný trůn je přitom atletka Zuzana Hejnová, která může navázat na své předchůdkyně Kateřinu Neumannovou, Barboru Špotákovou, Martinu Sáblíkovou a Petru Kvitovou, jež vládly našemu sportu v uplynulých sedmi letech...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková předá dnes večer křišťálovou korunu zřejmě své nástupkyni

Článek
Fotogalerie

Do finálové desítky, o níž rozhodlo 205 sportovních novinářů v 1. kole ankety, se probojovali dva vítězové z minulých let - Martina Sáblíková (2007, 2009, 2010) a Jaromír Jágr (2005), pět mistrů světa Zuzana Hejnová, Vavřinec Hradilek, Martina Sáblíková, Ondřej Synek, Vítězslav Veselý, vítěz Davisova poháru Tomáš Berdych, vítěz Evropské ligy Petr Čech, finalista Stanleyova poháru Jaromír Jágr, pátý muž Tour de France Roman Kreuziger a objev biatlonové sezóny Gabriela Soukalová.

Nejvážnější uchazečkou o putovní křišťálovou korunu je ovšem mistryně světa na 400 m překážek, vítězka Diamantové ligy a letos neporažená šampiónka na této trati a pochopitelně i česká atletka roku Zuzana Hejnová. Cestu na trůn měla o to snazší, že loňská vítězka, oštěpařka Barbora Špotáková, sezónu kvůli mateřství vynechala, a tudíž samozřejmě nebodovala.

Ostatně, svého favorita z vyvolené desítky můžete volit a o svém sportovci roku můžete rozhodnout i vy v anketě, která je k tomuto článku připojena.

V rámci slavnostního večera, jímž bude provázet osvědčená moderátorská dvojice Lucie Výborná a Jan Pokorný a o hudební doprovod se postará Tomáš Klus a Debbi, bude do pomyslné síně slávy uvedena další česká sportovní legenda, již tradičně pak bude vyhlášen i nejlepší juniorský sportovec roku a dojde pochopitelně i na volbu tří nejlepších kolektivů. Rozhodovat se bude mezi družstvem tenistů (Berdych, Hájek, Rosol, Štěpánek), jež obhájilo vítězství v Davisově poháru, smíšenou štafetou biatlonistů ČR (Moravec, Soukalová, Soukup, Vítková) a fotbalisty mistrovské Viktorie Plzeň.

Přímý televizní přenos začíná na ČT 1 ve 21:25.

Kdo byl podle vás nejlepším českým sportovcem končícího roku 2013?
Berdych Tomáš
3,7 %
Čech Petr
1,7 %
Hejnová Zuzana
66,4 %
Hradilek Vavřinec
1,3 %
Jágr Jaromír
7,7 %
Kreuziger Roman
2,2 %
Sáblíková Martina
2,8 %
Soukalová Gabriela
11,9 %
Synek Ondřej
1,1 %
Veselý Vítězslav
1,2 %
Celkem hlasovalo 18208 čtenářů.

Reklama