Hlavní obsah

Vladimir Kličko prahne po uvolněném titulu WBC svého bratra. Pás musí zůstat v rodině!

Hamburk

O uvolněný titul mistra světa těžké váhy organizace WBC po Ukrajinci Vitaliji Kličkovi se chce ucházet jeho mladší bratr Vladimir. Sám má v držení mistrovské tituly WBO, IBF, WBA i nižší IBO, a pokud by se mu přání vyplnilo, získal by rekordní čtvrtý pás. Zastínil by tak i slavné boxery Mika Tysona, Evandera Holyfielda (oba USA) i Brita Lennoxe Lewise, kteří měli v době své největší slávy v držení tři primáty.

Foto: Jan Švarc

Vladimir Kličko chce vybojovat titul organizace WBC, který dlouho držel jeho bratr Vitalij.

Článek

"Mým cílem je samozřejmě vyhrát titul WBC a vrátit ho zpět do rodiny Kličků," uvedl Vladimir Kličko v rozhovoru pro německý deník Bild.

Dvaačtyřicetiletý Vitalij naposledy obhajoval titul loni v září a v tomto týdnu už musel dát pás k dispozici. Chce se naplno věnovat politické kariéře a snaze stát se v příštích volbách ukrajinským prezidentem. „O další sportovní úspěchy se teď bude starat můj bratr," řekl při své rezignaci na další obhajobu.

O pět let mladší Vladimir Kličko dostane šanci získat titul WBC zřejmě nejdřív na konci roku 2014. Nejprve bude v březnu obhajovat mistrovský pás WBO proti Australanovi Alexi Leapaiovi.

O volný titul WBC by se v příštím roce měli utkat v kanadsko-americkém souboji Bermane Stiverne a Chris Arreola, kteří na to mají právo na základě světového žebříčku. Vítěze pak bude moci vyzvat Vladimir Kličko. Ten by se rád stal prvním boxerem v historii, který v jednu chvíli bude držet tituly všech čtyř nejvýznamnějších profesionálních organizací.

Reklama

Související témata: