Hlavní obsah

Konečný porazil Vargase a má pětadvacátou výhru v profiringu

PRAHA

Jubilejní pětadvacátou výhru v profesionálním ringu vybojoval v sobotu večer v německém Veltenu nejlepší český boxer Lukáš Konečný. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa porazil jasně na body v superwelterové váhové kategorii do 69,8 kilogramu Felixe Vargase z Dominikánské republiky.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

Konečný měl zápas s prakticky neznámým Vargasem pod kontrolou od úvodního gongu. Dvakrát dokonce soupeře poslal k zemi a ve druhém kole byl dominikánský boxer počítán. "Přesto to ale nebylo nic jednoduchého. Byl vyšší než já a měl dlouhé ruce, takže jsem měl problém se k němu pořádně dostat. Navíc toho hodně vydržel a ustál," řekl Konečný ČTK.

Šestadvacetiletý ústecký boxer v duelu proti soupeři, jenž měl na kontě před víkendem devět výher, osm porážek a tři jeho duely skončily nerozhodně, splnil roli favorita, i když měl menší problémy s naraženým malíčkem. "Při úderech jsem to cítil, ale nelimitovalo mě to," uvedl Konečný, který však pravděpodobně začátkem příštího týdne vyhledá lékaře, aby zjistil přesnou příčinu jeho problémů. Prst má momentálně dost nateklý.

Další utkání čeká člena německé stáje SES promotéra Ulfa Steinhofera v sobotu 30. dubna v Praze. Konečný by neměl chybět na galavečeru, který se tentokrát uskuteční u příležitosti otevření nového fitness centra v hlavním městě. Jméno soupeře však ústecký rohovník ještě nezná.

Reklama