Hlavní obsah

Konečný kvůli zranění v Lucerně boxovat nebude, dorazí ale přemožitel Tysona

Praha

Galavečer profesionálního boxu a K1 v pražské Lucerně, který se již tradičně koná den před Silvestrem, se letos musí obejít bez jednoho z hlavních protagonistů. Lukáše Konečného do ringu nepustí přetrvávající potíže s očima. Organizátorům večera se ale podařilo sehnat divácky atraktivní náhradu: Brita Dannyho Williamse, který se honosí skalpem legendárního Mika Tysona.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Konečný (vlevo) kvůli zranění zápas v Lucerně před Silvestrem neodboxuje.

Článek

"Mrzí mě to, ale zdravotní problémy s očima jsou větší, než aby to bylo na to mít normální zápas," vysvětloval omluvně své finální rozhodnutí Konečný. Divákům v Lucerně se nicméně bude chtít omluvit i osobně a absolvuje alespoň charitativní minizápas s trojicí protagonistů vracejícího se muzikálu Touha. Za každou sekundu, kterou Konečného protivníci během tříminutové exhibice vydrží v ringu, půjde 500 korun nadaci Naše Dítě.

Pořadatelům Konečného verdikt udělal před Vánoci čáru přes rozpočet, hledání alternativy ale skončilo úspěchem. "Pro samotný Galavečer je Lukášova neúčast velká ztráta, ale připravili jsme divákům velmi adekvátní náhradu. Do Lucerny se nám podařilo dostat boxera světových kvalit Dannyho Williamse. Boxera, který se mimo jiné může pochlubit tím, že porazil Mika Tysona, či zápasem s Vitalijem Kličkem," uvedl jeden z promotérů Miroslav Pek.

Vedle „Bombera z Brixtonu" se diváci mohou těšit na Luboše Šudu, Romana Kracíka, Martina Parlagiho, Jiřího Apeltauera, Tolju Hunanyana a další špičkové boxery. Na programu je celkem deset zápasů, galavačer v Lucerně začíná 30. prosince v 19 hodin.

Reklama