Hlavní obsah

Klička čeká bijec Lví srdce. Poletí šampión k souboji o titul do Austrálie?

Sydney

V říjnu porazil v souboji o titul WBA na body Rusa Alexandra Povětkina, zanedlouho už ukrajinského krále těžké váhy Vladimíra Klička čeká další povinnost obhajoby. Na pás organizace WBO si brousí zuby Alex Leapai, čtyřiatřicetiletý boxer z Logan City v Austrálii. Jeho movití zástupci touží svému chráněnci s přezdívkou Lví srdce získat maximální výhodu a ostře sledovaný duel uspořádat u protinožců.

Foto: imago sportfotodienst, ČTK

Australan Alex Leapai (vlevo) zasahuje ruského boxera Denise Bojcova.

Článek

„Chceme zápas uskutečnit v Austrálii," potvrdil Leapaiův trenér Noel Thornberry. Pomoci realizovat sen mu mají podle deníku Bild dva ruští superboháči: promotér Vladimír Chrjunov, který již loni získal v dražbě za 23 miliónů dolarů práva na uspořádání duelu Klička s Povětkinem v Moskvě, a David Traktovenko, miliardář a vlastník fotbalového klubu FC Sydney.

Kličkův americký zástupce Shelly Finkel již zaslal do tábora soupeře první nabídku s termínem zápasu v dubnu. „Finančně to bylo v řádech miliónů, ale odmítneme a budeme se snažit o aukci. Sázíme na výhodu domácího prostředí, v němž se může Alex postarat o senzaci," uvedl Thornberry.

Také Chrjunov pro deník Herald Sun naznačil, že je připraven přebít jakkoli vysokou nabídku Kličkova managementu.

Leapai, bijec se samojskými kořeny, si právo vyzvat ukrajinského šampióna vybojoval loni v listopadu, kdy v německém Brambergu vybodoval Rusa Denise Bojcova. Před bývalým řidičem kamiónu, jehož bilance v profesionálním ringu je 30 vítězství, čtyři porážky a tři nerozhodné výsledky, nyní stojí životní výzva.

O tři roky starší Kličko neprohrál už dlouhých devět let a nad Povětkinem vyhrál už 22. titulový zápas, čímž překonal Larryho Holmese. Před ním jsou v historickém pořadí už pouze další americké legendy Muhammad Ali (24) a Joe Louis (26).

Reklama