Hlavní obsah

V Praze na Letné začala výstavba Olympijského parku

Praha

Přesně měsíc před zahájením her v Soči začala dnes v Praze na Letné výstavba Olympijského parku Soči - Letná 2014. Fanoušci tam budou moci na jednom místě sledovat olympijské soutěže a výkony českých reprezentantů na velkoplošných obrazovkách, zároveň si řadu sportů budou moci vyzkoušet na vlastní kůži.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Na pražské Letné pokračovala 7. ledna výstavba Olympijského parku. Teplé počasí brání výrobě technického sněhu pro běžeckou dráhu a snowpark (na snímku) i ledu pro kluziště či curlingovou dráhu.


Článek

Ze sportovišť jako první vzniká rozjezdová rampa ve snowparku, aby na ní mohli organizátoři s příchodem mrazivého počasí začít vyrábět sníh. Vše má být nachystáno 6. února, den před zahájením her v Soči, kdy se park otevře.

V areálu budou dvě hokejová kluziště, velká bruslařská ledová plocha, hřiště na curling či laserová střelnice pro biatlon. Během olympiády budou atrakce patřit dopoledne dětem. Odpoledne přijdou na řadu velkoplošné obrazovky a informační displeje, fanoušci budou také moci díky telemostům pokládat sportovcům v Soči otázky.

"V Olympijském parku fanoušci zažijí hry na vlastní kůži. Vyzkouší si, jak se cítí biatlonisté při střelbě, nebo jak náročný je curling. Pobavit se a hýbat se tu může celá rodina. O to právě stojíme," uvedl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval v tiskové zprávě. "Chceme, aby lidé začali více sportovat. Proto je vstupné pouze minimální," dodal.

Reklama

Související témata: