Hlavní obsah

Nejlépe placený baseballista MLB Rodriguez přijde o sezónu

Nejlépe placený baseballista MLB Alex Rodriguez vynechá kvůli disciplinárnímu trestu za doping celou letošní sezónu. Arbitráž sice pálkařovi New York Yankees snížila distanc z původních 211 na 162 zápasů, i tak ale osmatřicetiletá hvězda přijde o celou základní část i případné play off.

Foto: Fred Thornhill, Reuters

Alex Rodriguez vynechá kvůli disciplinárnímu trestu za doping celou sezónu.

Článek

Rodriguez dostal nejdelší trest za doping v historii loni v srpnu za spojení s floridskou laboratoří Biogenesis of America, která údajně dodávala sportovcům zakázané látky. Slavný hráč podle vedení MLB užíval a vlastnil zakázané podpůrné látky včetně testosteronu a lidského hormonu mnoho let, snažil se své prohřešky zakrývat a mařil vyšetřování.

Trojnásobný nejlepší hráč ligy Rodriguez se proti suspendaci odvolal a zažaloval komisionáře MLB Buda Seliga za to, že se mu snaží zničit kariéru. Nezávislá arbitráž nicméně většinu jeho trestu potvrdila a baseballista tak přijde o 25 miliónů dolarů, které mu měli letos Yankees podle smlouvy vyplatit. V New Yorku má Rodriguez kontrakt až do roku 2017, a pokud se příští rok vrátí a naplní ho, přijde si na 61 miliónů dolarů.

Rodriguez se ale nehodlá s trestem smířit ani po nejnovějším neúspěchu a hodlá se obrátit na federální soud. Podle agentury AP však soudci ruší rozhodnutí arbitráže jen velmi zřídka.

Reklama