Hlavní obsah

Horolezec Jaroš musel na další operaci, expedice na K2 snad ohrožená není

Praha

Smůla, která pronásleduje Radka Jaroše, je snad bezbřehá. Český horolezec, jemuž chybí již jen vrchol K2 (8611 metrů) do sbírky všech osmitisícovek, musel opět přerušit přípravu na červnovou expedici a podstoupil další - již sedmý operační zákrok prstů na noze, které mu vážně omrzly v roce 2012 při expedici na Annapúrnu.

Foto: www.radekjaros.cz

Radek Jaroš věří, že ani další komplikace s prsty u nohou expedici na K2 neohrozí.

Článek

Poslední komplikaci způsobila špatně se hojící rána po podzimní operaci, při níž lékaři ve Vysokém nad Jizerou zkrátili poslední zdravý prst na levé noze. „Jel jsem původně do nemocnice předat kalendáře a nakonec jsem skončil na sále. Jsem hvězda, v záři reflektorů jsem se podrobil sedmé operaci," konstatoval s hořkým humorem Jaroš na svém webu.

Operační zákrok, při němž lékaři Jarošovi opět zkrátili prsteníček na levé noze, znamená další zdržení v přípravě na expedici na K2, horolezec z Nového Města na Moravě ale zůstává optimistou. „Věřím, že za tři týdny už budu moci naplno řádit na běžkách, na kole a v tělocvičnách," řekl ČTK. V rámci cyklistické přípravy pak hodlá vyrazit i za teplem do Toskánska a na Mallorku.

Datum odletu na K2 zůstává beze změny - 7. června. A ještě před cestou do pákistánského Karákóramu se chce vydat se spolulezci Petrem Maškem, Janem Trávníčkem a Martinem Havlenou do Peru na aklimatizační výstup na Huascarán (6768 metrů).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články