Hlavní obsah

Reprezentaci bude na futsalovém ME chybět zraněný Michal Mareš

Futsalovým reprezentantům bude na mistrovství Evropy v Belgii chybět zraněná opora Michal Mareš. Český výběr se v základní skupině v Antverpách střetne s Chorvatskem a Španělskem, vítězem posledních čtyř šampionátů a nejlepším týmem světa podle žebříčku FIFA.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Futsalista Michal Mareš (vpravo).

Článek

Osmatřicetiletého Mareše na ME nepustily přetrvávající problémy s kolenem. "Michal to ještě zkoušel na soustředění v Kadani, ale na Euru by to nebylo stoprocentní. Dohodli jsme se, že nemá cenu, aby tam zabíral místo někomu zdravému. Je to škoda, pro nás je to oslabení," řekl na páteční tiskové konferenci trenér Tomáš Neumann. Kvůli zranění mu bude chybět i Jan Janovský.

Češi vstoupí do turnaje v pátek 31. ledna utkáním s Chorvatskem a dva dny nato zakončí skupinu D proti favorizovanému Španělsku. Do vyřazovací fáze postoupí dva nejlepší celky. Oba zápasy českého týmu vysílá v přímém přenosu televizní stanice Eurosport.

Prioritou duel s Chorvatskem

"Zápas s Chorvatskem je pro nás priorita, bude se v něm rozhodovat o tom, kdo půjde ze skupiny dál," uvedl Neumann. "Chorvati mají výborného Marinoviče, kterého si musíme pohlídat. Ale je to hratelný soupeř a měli bychom přes něj projít dál. Španělsko je jiná kapitola, ještě se nám je nepodařilo porazit, ani s nimi uhrát bod. Bude to hlavně o tom prvním zápase," doplnil reprezentant Jiří Novotný.

Čeští futsalisté vyhráli svou kvalifikační skupinu bez ztráty bodu a vybojovali sedmou účast na evropském šampionátu za sebou. Jejich historicky nejlepším výsledkem je bronz z roku 2010. Před dvěma lety skončili už v první fázi ME, když prohráli s domácím Chorvatskem i s Rumunskem. "Chceme postoupit ze skupiny, to je náš hlavní cíl. Ve vyřazovací části ať se děje vůle Boží," dodal kouč Neumann.

Reklama