Hlavní obsah

Boxer Kličko musí na operaci, zápas o titul se znovu odkládá

PRAHA

Vitalij Kličko se musí podrobit operaci zad, takže chystaný zápas o titul šampióna Světové boxerské rady (WBC) v těžké váze se znovu odkládá. Ukrajinský boxer žijící v Německu by měl podle svého poradce Bernda Boentea chirurgický zákrok podstoupit v příštích dnech v Los Angeles.

Foto: ČTK

Boxer Vitalij Kličko - archivní foto

Článek

Kličko měl titul v zápase s Američanem Hasimem Rahmanem obhajovat už 30. dubna, ale kvůli problémům se stehenním svalem ho v polovině března odložil na 23. července.

Před dvěma týdny lékaři díky počítačové tomografii odhalili, že bolest svalu je způsobena výrůstkem na páteři, který tlačil na nerv. Problém má vyřešit drobný chirurgický zákrok s lokálním umrtvením, kvůli němuž musí být zápas o titul odložen na září. "Je to jenom malý problém, ale musí se vyřešit," řekl Boente.

Utkání o mistrovský pás WBC Kličkovi zaručí výdělek minimálně pět miliónů dolarů. Rahman, jenž si právo vyzvat Klička vybojoval v listopadovém utkání proti Australanovi Kalimu Meehanovi, dostane 2,15 miliónu.

Federace WBC zvažuje, že by v době Kličkova léčení vypsala zápas o "dočasného mistra světa", v němž by se Rahman utkal s dalším Američanem Montem Barretten. "To by mě zajímalo. Kdyby Kličko znovu odkládal zápas, patřil by mi titul, a když by začal boxovat, vzal bych si ho v zápase," uvedl Rahman.

Reklama