Hlavní obsah

Mladá sestava biatlonistek v Novém Městě ztrácela, na ME skončila dvanáctá

Kvarteto Lenka Šlechtová, Nikola Bitnarová, Simona Maříková a Anna Puskarčíková obsadilo na mistrovství Evropy v Novém Městě na Moravě dvanácté místo ve štafetě. Kvůli chybám na střelnici a pomalejšímu běhu musely české biatlonistky na čtyři trestné okruhy, do cíle navíc nedoběhly kvůli pravidlu o dostižení. Závod na 4x6 km vyhrály Bělorusky před Němkami a Norkami.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Češka Simona Maříková v závodě ženských štafet při ME v biatlonu.

Článek

V českém týmu zůstala pouze jedna žena Šlechtová, neboť Lea Johanidesová v úterý ráno odletěla na olympijské hry do Soči. Za této situace postavil trenér Jiří Holubec na další úseky juniorky Bitnarovou s Puskarčíkovou a věkem teprve dorostenku Maříkovou.

"Dlouho jsme zvažovali, zda štafetový běh obsadíme. Nakonec jsme se rozhodli, že dáme příležitost mladým závodnicím získat zkušenosti. V dnešním větrném počasí to měly hodně těžké," poznamenal Holubec.

Závod nejlépe rozběhly favorizované Rusky, jenže už na druhém úseku se propadly až na šesté místo. O výsledku se rozhodlo na posledním úseku. Bělorusky vybíhaly na trať až sedmé s půlminutovou ztrátou na vedoucí Němky. Finišmanka běloruské štafety Nastasija Kalinová nemusela na rozdíl od soupeřek na trestné kolo a dobrou střelbu proměnila ve vítězný závěr.

Mistrovství Evropy v biatlonu v Novém Městě na Moravě:
Ženy - štafeta (4x6 km):
1. Bělorusko (Krjuková, Talkačová, Šymanovičová, Kalinová) 1:15:39,3 (2 tr. kola + 11 dobíjení)
2. Německo -35,3 (3+14)
3. Norsko -1:35,1 (6+17)
4. Rusko -1:48,6 (6+19)
5. Francie -2:26,7 (4+16)
6. Ukrajina -3:35,4 (11+19)
...12. ČR (Šlechtová, Bitnarová, Maříková, A. Puskarčíková) dostiženy (4+18).

Reklama