Hlavní obsah

Smůla. Boxer Pála se s Pricem v březnu neutká, galavečer byl zrušen

Berlín

Plánovaný souboj předního českého profesionálního boxera v těžké váze Ondřeje Pály s Britem Davidem Pricem se na konci března v Berlíně neuskuteční. Pořadatelská německá stáj Sauerland Event zrušila celý galavečer. Důvodem jsou zdravotní problémy Kubánce Yoana Pabla Hernándeze a domácího Marca Hucka, kteří měli na akci bojovat o světové tituly.

Foto: Profimedia.cz

Český boxer Ondřej Pála.

Článek

Z programu nejprve vypadl duel Hernándeze, který měl obhajovat titul organizace IBF v polotěžké váze s Polákem Pavlem Kolodziejem. Následně se měl hlavní hvězdou stát Huck, jenž měl obhajovat titul mistra světa WBO proti Mirku Larghettimu z Itálie. Huck si ale v úterý při tréninku zlomil palec na ruce.

"Nepamatuji si, kdy jsme měli tolik smůly při pořádání jedné akce," uvedl promotér Kalle Sauerland. "Nejprve jsme museli odložit zápas Hernándeze kvůli nemoci, pak přišla další špatná zpráva a zranil se Huck. Omlouváme se fanouškům, ale zdraví sportovců je přednější," dodal Sauerland.

O tom, zda se galavečer včetně souboje Pály s Pricem uskuteční v pozdějším termínu, zatím pořadatelé neinformovali. Teoreticky by se ale duel českého boxera mohl uskutečnit 5. dubna, kdy Sauerland pořádá další galavečer v Rostocku.

Pro devětadvacetiletého Pálu měl být souboj s bronzovým olympijským medailistou z Pekingu dalším velkým zápasem v kariéře. Na začátku prosince se v Londýně utkal s kontroverzním Britem Dereckem Chisorou, a přestože prohrál k.o. ve třetím kole, zanechal dobrý dojem.

Reklama

Související témata: