Hlavní obsah

Nadvláda Davidové skončila, MS ve squashi vyhrála Massarová

Penang

Po pěti triumfech v řadě skončila ve squashi nadvláda Nicol Davidové z Malajsie. Sedminásobná světová šampiónka prohrála na mistrovství světa v domácím prostředí v Penangu nečekaně už v semifinále a novou královnou se v neděli stala druhá nasazená Laura Massarová z Anglie. Česká šampionka Olga Ertlová neuspěla v kvalifikaci.

Článek

Massarová je třetí anglickou mistryní světa v historii a první od roku 1999, kdy kralovala Cassie Campionová. Ve finále porazila juniorskou šampiónku Núr El Šerbiniovou z Egypta, semifinálovou přemožitelku Davidové. Massarová vyhrála 3:2 na sety po boji 11:9 v rozhodujícím dějství. „Byl to nejtěžší zápas v mé kariéře. Byla jsem nervózní od začátku do konce, ale teď jsem v sedmém nebi,“ řekla vítězka.

O šok se na šampionátu postarala nenasazená El Šerbiniová výhrou v semifinále nad Davidovou 3:2. „Vždycky jsme s ní prohrála tři nula, takže mě to nenapadlo ani ve snu. Snažila jsem se hrát uvolněně. Doma budu hrdinkou,“ řekl teprve druhá Egypťanka, která si zahrála o titul. Navíc se v osmnácti letech stala nejmladší finalistkou MS.

El Šerbiniová zkazila Davidová sen o triumfu před domácím publikem. Tři tisíce fanoušků marně hnalo svoji hvězdu za úspěchem. „Ona hrála životní zápas a já nebyla v koncovkách dost rázná,“ litovala po vyřazení Davidová.

Mistrovství světa ve squashi žen:
Finále:
Massarová (2-Angl.) - El Šerbiniová (Egypt) 3:2 (7, -6, 9, 6, -5, 9)

Reklama