Hlavní obsah

Šampión F1 Vettel se stal držitelem ocenění Laureus. Sportovního Oscara získala i Franklinová

Kuala Lumpur

Německý pilot formule 1 Sebastian Vettel se stal v prestižní anketě Laureus World Sports Award nejlepším sportovcem světa za rok 2013. V ženské kategorii se radovala ze sportovního Oscara osmnáctiletá americká plavkyně Missy Franklinová. Kolektivem roku byl zvolen fotbalový tým Bayernu Mnichov.

Foto: David Gray, Reuters

Sebastian Vettel při Velké ceně Austrálie, z níž musel předčasně odstoupit.

Článek

Vettel vybojoval v loňském roce s týmem Red Bull čtvrtý titul mistra světa F1 v řadě. Anketu ovládl před trojnásobným držitelem ceny Laureus sprinterem Usainem Boltem, basketbalistou LeBronem Jamesem, fotbalistou Cristianem Ronaldem, atletem Mo Farahem a tenistou Rafaelem Nadalem.

Franklinová si vysloužila cenu za zisk šesti zlatých medailí na loňském světovém šampionátu. Přednost dostala před bývalými laureátkami Serenou Williamsovou a Jelenou Isinbajevovou. V nominaci byly i sjezdařka Tina Mazeová, atletka Shelly-Ann Fraserová a Nadine Angererová, jež nedávno vyhrála anketu FIFA o fotbalistku roku.

Fotbalový klub Bayern Mnichov vloni dominoval na všech frontách. Vyhrál bundesligu, domácí pohár a triumfoval i v milionářské Lize mistrů.

Reklama

Související témata: