Hlavní obsah

V nominaci Kanady nechybí veterán Burke

Brankář Sean Burke a forvard Anson Carter, kteří pamatují zatím poslední triumf Kanady na MS, nechybějí mezi desítkou jmen pro nadcházející šampionát ve Finsku, jež oznámil generální manažer reprezentace Steve Tambellini. Před přípravnými zápasy s českými hokejisty zbrojí i trenér Švýcarska.

Článek

Základ týmu z celků, které nepostoupily do bojů o Stanleyův pohár, tvoří dvojice brankářů, jeden obránce a sedm útočníků.

Účast na šampionátu ve Finsku, který se uskuteční od 26. dubna do 11. května, potvrdili brankáři Burke z Phoenixu a Roberto Luongo z Floridy, přičemž pro zkušeného šestatřicetiletého Burka to bude již páté mistrovství v kariéře.

Při jeho posledním startu v roce 1997 právě na severu Evropy získala Kanada i jeho zásluhou zlaté medaile. Tento triumf pamatují ze současného kádru také kouč Andy Murray a útočník Carter z New Yorku Rangers.

Zatím jediný obránce

Jediným jistým obráncem je trojka loňského draftu Jay Bouwmeester z Floridy. V útoku se poté vedle Cartera představí dvojice z Phoenixu Shane Doan, Chris Gratton, dále Daniel Briere z Buffala, chicagský Kyle Calder, Patrick Marleau ze San Jose a nejlepší nováček zámořské NHL loňského roku Dany Heatley z Atlanty.

Zbývajících třináct hráčů Tambellini nominuje postupně tak, jak budou končit jednotlivé série prvního kola play off. Nejzazší termín sedmých zápasů úvodního kola Stanleyova poháru je 22. dubna.

Nominace Kanady:
Brankáři:
Sean BurkePhoenix
Roberto LuongoFlorida
obránce:
Jay BouwmeesterFlorida
útočníci:
Shane DoanPhoenix
Chris GrattonPhoenix
Daniel BriereBuffalo
Kyle CalderChicago
Anson CarterNY Rangers
Dany HeatleyAtlanta
Patrick MarleauSan Jose

Švýcary posílí i hráč ze zámoří

Pětadvacet hokejistů má v nominaci na přípravný kemp před dvěma přípravnými zápasy s Českou republikou kanadský trenér Švýcarska Ralph Krueger. Nechybí mezi nimi ani posila ze zámoří, útočník Luca Cereda, který působí v nižší AHL na farmě Toronta v celku St. John's Maple Leafs.

Švýcarský národní tým, který již odehrál dva zápasy ve Švédsku (1:1 a 0:4), doplnili vedle Ceredy ještě spoluhráči z Curychu Patric Della Rossa a Claudio Micheli. Největší zastoupení v kádru, v němž chybí hráči finalistů Davosu a Lugana, má se šesti hráči Kloten.

Kruegerův výběr se bude ode dneška připravovat v Lausanne. V pátek se přesune do Bielu, kde od 19:30 odehraje první zápas proti českému týmu. Druhý duel se hraje v sobotu od 15:30 v Lausanne.

Nominace Švýcarska na přípravné zápasy proti ČR:
Brankáři:
Marco BührerBern
Tobias StephanKloten
obránci:
Severin BlindenbacherKloten
Fabian GuignardKloten)
Beat GerberLangnau
Steve HirschiLangnau
Mathias SegerCurych
Mark StreitCurych
Patrick FischerZug
Lukas GerberFribourg
Martin SteineggerBern
útočníci:
Patrik BärtschiKloten
Andreas CamenzindKloten
Martin PlüssKloten
Patric Della RossaCurych
Claudio MicheliCurych
Raeto RaffainerCurych
Thibaut MonnetFribourg
Valentin WirzFribourg
Ivo RüthemannBern
Rolf SchrepferBern
Luca CeredaSt. John's Maple Leafs/AHL
Gian-Marco CrameriŽeneva
Alain DemuthZug
Sébastien ReuilleRapperswil

Reklama

Související témata: