Hlavní obsah

ČR - Švédsko 5:3Češi přidali na MS v curlingu dvě výhry a jsou zatím sedmí

Peking

Čeští reprezentanti dnes na mistrovství světa v curlingu porazili Švédsko a Skotsko a vylepšili si bilanci na tři výhry a čtyři porážky. Tým skipa Jiřího Snítila se posunul na sedmé místo, na kterém je spolu s domácí Čínou. Před sebou má ještě čtyři zápasy a má šanci překonat české maximum na MS.

Článek

"Naše výkony se postupně zlepšují, tak doufám, že nám to vydrží i do dalších dní," napsal Snítil ČTK z Pekingu. Ve středu český tým čeká Japonsko a Německo a tyto zápasy naznačí, zda budou čeští hráči mít šanci skončit do šestého místa, čímž by splnili cíl a vylepšili osmé místo z loňska a z roku 2011. "Věříme v to!" uvedl Snítil. Ve čtvrtek budou hráč čeští curleři s Dány a na závěr základní části s dosud nejhorším Ruskem.

Turnaj je podle Snítila náročný. Problémem je čtení ledu. "Každá dráha je bohužel trochu jiná, kameny jinak jezdí a zatáčí v různých místech dráhy. To se projevuje i na výsledcích. Kdo se s tím lépe vyrovnává, má navrch," uvedl Snítil.

Právě na špatný led Češi doplatili v pondělním v zápase s favorizovanou Kanadou, Za stavu 6:6 v devátém endu Snítilův kámen zastavila nečistota a soupeř získal čtyři body. "Smůla, ale i to ke curlingu bohužel patří. Komentátoři z kanadské TSN, která utkání přenášela živě, říkali, že to neviděli za celých 25 let, co to dělají," řekl Snítil.

Led není podle specialistů na úpravu ideální z několika důvodů. "Říkají, že je tady nekvalitní filtrace vody a také vzduchotechnika v hale s ledem trochu cvičí. Neříkám, že led je špatný, jen je občas trochu nevyzpytatelný," řekl Snítil. Nečistoty se na dráze objevují z koberce u ledu. "Pouští chuchvalce vláken," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články