Hlavní obsah

ČR - Rusko 10:6Češi skončili na MS v curlingu sedmí, nejlépe v historii

Peking

Hráči curlingu v čele se skipem Jiřím Snítilem skončili sedmí na mistrovství světa v Pekingu a o místo vylepšili dosud nejlepší české umístění. Reprezentanti v posledním dnu šampionátu porazili podle očekávání Dánsko 8:7 a Rusko 10:6 a celkově skončili s pozitivní bilancí šesti výher a pěti porážek.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Jeden z českých curlerů Martin Snítil.

Článek

"Sedmé místo na světě není špatné, když si vezmu, kolik kvalitních týmů se na mistrovství světa vůbec nekvalifikovalo," uvedl Snítil.

Cílem curlerů před MS bylo umístění do šestého místa, o které přišli při stejné bilanci s Čínou kvůli vzájemnému zápasu, který s domácími prohráli těsně 5:6. Jedna výhra v základní části tak teoreticky dělila Čechy od tzv. tie-breaku o play off.

"Když vezmu v potaz nešťastnou prohru s Kanadou a těsnou prohru s Čínou, tak to mohlo být nakonec i na play off, takže mám takové smíšené pocity," pokračoval Snítil. V zápase s Kanadou se Snítilovi v devátém endu zastavil kámen o nečistotu na ledě.

Dosavadním českým maximem na mistrovství světa v curlingu bylo osmé místo z loňského turnaje a z roku 2011. Se Snítilem se o rekordní výsledek zasloužila tradiční sestava - jeho bratr Martin, Jakub Bareš, Jindřich Kitzberger a Marek Vydra.

Po návratu do Česka si Snítil s týmem od curlingu neodpočine. Už o Velikonocích je čeká finálový turnaj mistrovství republiky. "Půjde o reprezentaci v příštím roce a chceme vyhrát podesáté za sebou," řekl Snítil.

Základní část šampionátu v Pekingu vyhrálo Norsko s bilancí 10-1 a v boji o přímý postup do finále se utká s Kanadou (8-3). Do play off postoupilo Švédsko (7-4) a o čtvrté místo si proti sobě zahrají Japonci a Švédi (shodně 7-4).

Minulý týden vylepšily nejlepší český výsledek na mistrovství světa i české curlerky, které pod vedením skipky Anny Kubeškové skončily v Kanadě deváté.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Pekingu:
ČR - Dánsko 8:7
ČR - Rusko 10:6
Norsko - USA 6:4
Kanada - Německo 11:5
Rusko - Dánsko 6:5
Švédsko - Japonsko 11:4
Kanada - Skotsko 7:5
Norsko - Švýcarsko 7:6 po dodatečném endu
Čína - Japonsko 6:4
Švédsko - Čína 6:5
Švýcarsko - USA 8:5
Německo - Skotsko 10:3
Konečné pořadí základní části:
1. Norsko 11 zápasů/10 výher
2. Kanada 11/8
3. Švýcarsko 11/7
4. Švédsko
Japonsko oba 11/7
6. Čína 11/6
7. ČR 11/6
8. Německo 11/5
9. Skotsko 11/3
10. USA 11/3
11. Rusko 11/2
12. Dánsko 11/2
Do play off postoupily první čtyři týmy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články