Hlavní obsah

Nenechám se do ničeho tlačit, říká střelkyně Emmons. A tak po návratu dostala volnost

Praha

Úspěchy sbírala ještě jako bezdětná, další přidala po narození dcery Julie před pěti lety. Teď střelkyně Kateřina Emmons okouší život sportovkyně-dvojnásobné matky. Syn Martin Henry se jí narodil před deseti měsíci, o víkendu olympijská vítězka z Pekingu absolvovala první závody.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelkyně Kateřina Emmons.

Článek

„Je to teď složitější, hlavně vypravování a vyzvedávání ze školky je zážitek, ještě k tomu s miminkem,“ popisuje.

Ale svůj střelecký návrat při vzduchovkovém závodě v Berlíně zvládla na výbornou: vítězství v kvalifikaci, ve finále druhé místo. „Byl to přesně ten závod, který jsem potřebovala, o nic nešlo. Ale přece jen to byla první soutěž od olympiády v Londýně, takže jsem trošku nervózní byla,“ přiznává třicetiletá Emmons.

Nechce žádný stres

Návrat jí ulehčila i domluva, díky níž nebude muset absolvovat všechny významnější závody. „Na rovinu jsem říkala, že pokud nebudu mít volné ruce, tak to dělat nebudu. Nemůžu si dovolit jezdit na všechny svěťáky. Byl by to pro mě hrozný stres, psychicky bych to nezvládla já ani rodina. Takže jsme přijali pravidla, přes která tentokrát vlak nepojede. Nenechám se do ničeho tlačit,“ říká rozhodně trojnásobná olympijská medailistka.

V praxi to znamená, že se Emmons může soustředit na mistrovství Evropy 2015 a v dlouhodobém horizontu i na svoji čtvrtou olympiádu v Riu. „Já potřebuju prostor se připravit. Děti jsou nemocné, pak jsem z toho nemocná já, tatínek a musíme všechno skloubit,“ vysvětluje Emmons.

„Důležité je, aby první rok a půl Martínkova života proběhl úplně v pohodě, a až bude větší, zase to bude trochu snadnější,“ věří střelkyně.

Reklama