Hlavní obsah

Neúnavný Brewster sestřelit Golotu za 53 vteřin

CHICAGO

Nikdo netušil jak rychlá bude obhajoba titulu mistra těžké váhy WBO boxera Lamona Brewstera. V sobotu se do ringu chicagské haly United Center mistr Neúnavný postavil proti Andrew Golotovi. Rozhodčí zápas ukončil po 53 vteřinách a Brewster zvítězil technickým KO. Připsal si tak 32 vítězství ve 34 dosavadních zápasech. Z toho 28 KO.

Článek

"Byl jsem F-16 a on bombardér B-52. A já ho sestřelil," nechal se po zápase slyšet vítěz, který titul mistra těžké váhy obhájil podruhé za sebou. "Neříkám, že jsem velký boxer, neboť je tu ještě Lennox Lewis a před ním Mike Tyson a nyní jsem tu já. "Musím obstát a stát se velkým šampiónem," řekl neskromně Brewster.

"Připravoval jsem se na tento zápas od začátku roku, nemohu uvěřit, že tak rychle skončil," uvedl otřesený Golota, jehož statistika čítá 38 vítězství, 31 KO, a jednu prohru. "Chápu, že zápas ukončili, ale já jsem chtěl pokračovat," řekl a pak dodal: "Možná je čas přemýšlet o odchodu."

Brewster soupeře, rodáka z Polska, poslal k zemi třikrát před pro Golotu takřka domácím prostředí. V ochozech totiž byli v početní převaze američtí Poláci. Ti však nevycházeli z údivu. Jejich miláček se poroučel poprvé k zemi po 13 vteřinách zápasu. Další tvrdý úder Golota neustál o necelých osm vteřin později. To už ho sudí Gino Rodriguez zkoumal podrobněji, aby se ujistil, že borec může v boji pokračovat. Další levý hák mistra Neúnavného zápas ukončil.

Utkání v hale sledovalo více než 20 tisíc diváků a další sledovali přímý přenos na HBO.

Reklama